Φέτος θα χτυπάει αργά το κουδούνι

Τη μετάθεση της ώρας έναρξης των μαθημάτων κατά 45 λεπτά, μελετά το Υπ. Παιδείας.

Στις 9 το πρωί αντί για τις 8:15, θα αρχίζουν τα μαθήματα, σύμφωνα με τις αλλαγές που εξετάζει το υπουργείο και τα όσα προανήγγειλε ο Κώστας Γαβρόγλου.

Το διδακτικό έτος αρχίζει κάθε χρονιά, την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 21η Ιουνίου του επόμενου έτους. Η διδασκαλία ωστόσο των μαθημάτων αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 15 Ιουνίου. Όταν η 11η Σεπτεμβρίου ή η 15η Ιουνίου είναι αργία, τα μαθήματα αρχίζουν την επόμενη εργάσιμη ημέρα ή λήγουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα αντίστοιχα.

Φέτος, 11 Σεπτεμβρίου «πέφτει» Τρίτη και είναι η μέρα που οι μαθητές όλων των σχολείων θα δώσουν το ραντεβού της επιστροφής στα θρανία.

Το διδακτικό έτος για τους μαθητές χωρίζεται σε τρία (3) τρίμηνα. Το πρώτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 10 Δεκεμβρίου, το δεύτερο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Δεκεμβρίου και λήγει στις 10 Μαρτίου και το τρίτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Μαρτίου και λήγει στις 15 Ιουνίου.

Για μετά τον Δεκαπενταύγουστο μετατέθηκε η ανακοίνωση για το νέο Λύκειο. Οι εισηγητές φιλοδοξούν ότι θα δοθεί ο προσανατολισμός προς μια σταδιακή «πολυκλαδικότητα». Στην κατεύθυνση ατή προτείνεται κοινός κορμός στην Α’ τάξη των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων και σταδιακή οργάνωση των Β’ και Γ’ τάξεων, στη λογική επιλογών. Ταυτόχρονα, προτείνεται η άμεση επέκταση της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ώστε να συμπεριλάβει και την Α’ Λυκείου.

Παράλληλα, στην Γ’ Λυκείου προτείνεται τα μαθήματα να διδάσκονται εντός ευρύτερων επιστημονικών ενοτήτων και για περισσότερες ώρες, ώστε να μπορεί η εκπαιδευτική διαδικασία να είναι ουσιαστική, κάτι που σύμφωνα με εκτιμήσεις θα περιορίσει την ανάγκη φροντιστηριακής βοήθειας.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.