Φιλοπροόδος  Όμιλος Βροντάδου (Φ.Ο.Β.) – 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

 

 

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ

 

Άνοιξη του 1924. Μια ολιγάριθμη ομάδα δραστήριων και προοδευτικών συμπολιτών μας, σκέφθηκε να δημιουργήσει στο Βροντάδο, πνευματική ζωή. Δύο μόλις χρόνια μετά τη Μικρασιατική καταστροφή, όταν η ζωή στο μυροβόλο νησί της Χίου άρχιζε να παίρνει τον κανονικό και ειρηνικό της ρυθμό, ο άξιοι εκείνοι νέοι συμπολίτες μας, συνέλαβαν την ιδέα της ιδρύσεως του Φιλοπροόδου Ομίλου Βροντάδου (Φ.Ο.Β.).

Η σκέψη των ιδρυτών σύντομα έλαβε σάρκα και οστά. Η πρόταση, η οποία τόσο εύστοχα εκφράστηκε, τέθηκε σε εφαρμογή. Από τότε μέχρι σήμερα, ο Φ.Ο.Β. πορεύεται ευεργετικά για τον τόπο και τους κατοίκους του και έχει στο ενεργητικό του εξαίρετα επιτεύγματα. Σκοπός του σωματείου είναι η πνευματική, πολιτιστική, κοινωνική και αθλητική ανάπτυξη των μελών και γενικά ολόκληρου του Βροντάδου. Τούτο επιτυγχάνεται με ανάλογες δραστηριότητες, όπως διαλέξεις, εκδρομές, θεατρικές παραστάσεις, ψυχαγωγικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, εκθέσεις, αναδασώσεις, εκτελέσεις κοινωφελών έργων, αθλητικά τμήματα, λαογραφικό μουσείο και έκδοση εφημερίδας. .

Ο ΦΟΒ από την πρώτη κιόλας χρονιά ίδρυσής του, συνειδητοποίησε την ανάγκη διεξόδου των νέων στον αθλητισμό. Τα τμήματα που δημιούργησε ο Φιλοπρόοδος ήταν το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, ο στίβος, το βόλεϊ και η επιτραπέζια αντισφαίριση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.