Φραγκούλης Κυλαδίτης: Τελικά, «είναι όλοι ίδιοι»;;

 

 

Θα ήθελα να απαντήσω σε όλους όσους βολεύονται ακόμα με το επιχείρημα και τη θέση «Τι να ψηφίσω; Αφού όλοι είναι ίδιοι» και οδηγούν,εκτός από τον εαυτό τους και πολλούς άλλους στην αποχή από την ψηφοφορία ή σε μια απ’ τα ίδια. Αλήθεια συντοπίτες μου, όλοι είναι ίδιοι;;;

Αν θα μπορούσαμε να το κρίνουμε αυτό σαν επιχείρημα, θα λέγαμε ότι όχι μόνο δε βοηθά, αλλά ρίχνει και νερό στο μύλο της αντίδρασης. Εξισώνει την αστική με την εργατική τάξη, λες και τα συμφέροντα ενός εργάτη είναι ίδια με εκείνα ενός εφοπλιστή ή εργοστασιάρχη. Εξισώνει τα κόμματα που υπηρετούν το κεφάλαιο και τους τραπεζίτες με τα κόμματα που υπηρετούν το λαόκαι την εργατική τάξηκαι κυρίως το ΚΚΕ

Ένα από τα κακά που έφερε ο νεοφιλευθερισμός -η τερατογέννεση του καπιταλισμού- είναι η καλλιέργεια του ατομικισμού. Αυτό που έχουν σημαία οι αστοί χρυσοκάνθαροι -«Ο θάνατός σου, η ζωή μου»- μπόρεσαν να το περάσουν στο δυσαρεστημένοαπό την αστική πολιτική λαό και να τον σμπαραλιάσουν πολιτικά. Είναι αλήθεια ότι ο λαός δεν πιστεύει πια ότι η πολιτική μπορεί να λύσει προβλήματά του. Οπότε γιατί να συμμετέχει στις εκλογές ή γενικότερα στην πολιτική σκηνή του τόπου του; Σε ποιους όμως δεν πιστεύει; Σ’ αυτούς που του δημιούργησαν τη τραγική μισοζωή που ζει ή σ’ αυτούς που τον στήριξαν και τον στηρίζουν διαχρονικά;

Ας δούμε κάποια στοιχεία της τελευταίας μόνο δεκατετραετίας:

Εκλογές 2009. Γιωργάκης Παπανδρέου-Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ: «Σας λέω, πάμε!!» Καταχειροκροτούμενος (Από ποιους;; Δική σας η απάντηση). Δεν ξέρω πού είχε υπόψη του να «πάει» τον ελληνικό λαό.

Ένα χρόνο μετά, το 2010, φάνηκε πού θα πήγαινε τον ελληνικό λαό: Στο πρώτο μνημόνιο.2011,με συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ: «Ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης», «βρισκόμαστε σε μια νέα Οδύσσεια για τον ελληνικό λαό». Το καταλάβατε λοιπόν; Στα δύσκολα εκείνος που βάζει πλάτη είναι και θα είναι ο λαός. Κανείς άλλος.

Εκλογές 2012. Κερδίζει η ΝΔ. Μπαίνουμε στην εφαρμογή, όχι ενός αλλά δύο μνημονίων. Οι Σαμαροκουβελοβενιζέλοι στην εξουσία υπογράφουν το δεύτερο μνημόνιο.Η άθλια ελληνική τρόικα ανακοινώνει: «Η πατρίδα βρίσκεται αντιμέτωπη με τραγικά διλήμματα…» Τώρα ο λαός αντικαθίσταται με την «πατρίδα», ώστε να μην τον τσούξει η επερχόμενημνημονιακήλαίλαπα. Η κοροϊδία του ελληνικού λαού συνεχίζεται: «….χρειάζεται νέα συμφωνία», ανακοινώνουν.

Εκλογές 2015. Κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτή η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ψηφίσει νέο μνημόνιο…» δηλώνει κατηγορηματικά ο «αριστερός» Αλέξης. Τελικά ψηφίζουν το τρίτο μνημόνιο με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, αλλά παίρνει πάλι το λαό το ποτάμι. της συμπαιγνίας τους.

Εκλογές 2019. Κερδίζει η ΝΔ. Το ΠΑΣΟΚ ψηφίζει το 70% των αντεργατικών, αντικοινωνικών νομοσχεδίων της ΝΔ. Σύμφωνοι στο «μείζον μέρος». Σύμφωνοι έναντι του «εχθρού λαού».

Οι αστικές κυβερνήσεις φεύγουνε, μα η αντιλαϊκή πολιτική τους μένει. Μήπως είναι δύσκολο να καταλάβετε τι θ γίνει την επόμενη μέρα των επερχόμενων εκλογών ή των επαναληπτικών τους, αν αυτές προκύψουν;;; Μήπως είναι δύσκολο να καταλάβετε ποιος θα σηκώσει και πάλι στις πλάτες το φορτίο που σηκώνει χρόνια τώρα, ψηφίζοντας τα ίδια και τα ίδια αστικά κόμματα, πιθανό με άλλο όνομα, αλλά με την ίδια και χειρότερη αντιλαϊκή πολιτική;

Αναφέρω μόνο τα μνημόνια και όχι ό,τι άλλο εγκληματικό έχει προκύψει από αυτά και από την ακολουθούμενη άθλια αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, για οικονομία χρόνου.

Τα γνωρίζει όλος ο λαός. Όμως απέναντι σ’ αυτά δεν αποφασίζει να κάνει τη μεγάλη ρήξη. Να ψηφίσει το ένα και μοναδικό Κόμμα, στο οποίο η ψήφος δε θα πάει χαμένη. Είναι αυτό που πρωτοστάτησε στους λαϊκούς αγώνες από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. Είναι αυτό που δε βγάζει επαγγελματίες βουλευτές, βουλευτές καριέρας ή βουλευτές με προσωπικό όφελος, αλλά ανθρώπους που θα είναι και μετά την εκλογή τους δίπλα σου. Ανθρώπους που θα ακούσουν πάντα το πρόβλημά σου και θα παλέψουν ΜΑΖΙ ΣΟΥ, για να το λύσουν.

Είναι το Κόμμα που θα σου δώσει το χέρι να σηκωθείς, εφόσον θέλεις να σηκωθείς. Είναι το Κόμμα που στηρίζει την εργατική τάξη, που σήμερα υποφέρει και σηκώνει όλο το βάρος των εκμεταλλευτών της.

Είναι το ΚΚΕ.

Συντοπίτες, σωτήρες δεν υπάρχουν. Μη βασιστείτε για άλλη μια φορά στη λογική του «μικρότερου κακού» Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για αυταπάτες. Μόνη ψήφος που συγκρούεται με το εγκληματικό εκμεταλλευτικό, θανατηφόρο σύστημά τους είναι αυτή στο ΚΚΕ. Στο δρόμο της ανατροπής τούτης της τραγωδίας που ζούμε,είναι η μόνη ψήφος που δεν είναι ίδια με των άλλων, γιατί όλοι δεν είναι ίδιοι, όπως βολεύονται να παπαγαλίζουν μερικοί,ακριβώς γιατί και οι ίδιοι είναι εγκλωβισμένοι στα αστικά κόμματα και στην προπαγάνδα τους.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.