Φυλλορροεί η Δημοτική Αρχή.

 

 

Ενώ σε όλο το βόρειο ημισφαίριο του πανέμορφου πλανήτη μας η φύση χαίρεται με τον ερχομό της άνοιξης, στη Χίο κάποια πράγματα φαίνεται να έχουν μπει σε κλίμα… φθινοπωρινό!

 

Η δημοτική αρχή τελευταία χάνει στελέχη με τον ρυθμό που τα φυλλοβόλα δέντρα χάνουν τα φύλλα τους το φθινόπωρο.

 

Η αδιαφάνεια, οι ανεξέλεγκτες προσλήψεις, η κατασπατάληση χρημάτων και οι δημαρχιακές και προεδρικές πρακτικές έχουν προκαλέσει τις παραιτήσεις όσων, δικαίως, δεν ήθελαν να τις συνδέσουν με το όνομα τους.

 

Μετά την εκκωφαντική παραίτηση του Αντιδημάρχου οικονομικών κου Μπουρνιά, την παραίτηση του Αντιδημάρχου Ιωνίας κου Κλιαμενάκη, το τελευταίο κρούσμα ήταν η παραίτηση από μέλος του ΔΣ της ΔΙΑΝΟΧ του κου Θεόδωρου Σαραντάκη, υποψηφίου το 2019 με τον συνδυασμό του Δημάρχου στα Μαστιχοχώρια. Μεταξύ των λόγων που τον οδήγησαν στην απόφαση αυτή  αναφέρονται οι αυταρχικές πολιτικές από την πλευρά του προέδρου κου Φώτη Γιαννίρη, ο διακοσμητικός ρόλος του Δ.Σ. στη λήψη αποφάσεων και η ανούσια κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.

 

Όλα τα παραπάνω φαινόμενα, για τα οποία τελευταία η πρόφαση είναι η πανδημία, τα παρατηρούν και τα επισημαίνουν οι αντιπολιτεύσεις και στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Η προκλητική άρνηση του Δημάρχου να απαντήσει στις ερωτήσεις μας, οι πάμπολλες αδιαφανείς προσλήψεις-αστραπή, οι κατά συρροή απευθείας αναθέσεις, η υπερπροβολή των μικροπαρεμβάσεων ως τεράστιων έργων αλλά και η εγκατάλειψη των πραγματικά μεγάλων έργων που είχαμε δρομολογήσει είναι μερικά μόνο από τα όσα πολλάκις έχουμε αναφερθεί και συνιστούν σοβαρό κίνδυνο για την ομαλή διαχείριση του Δήμου.

 

Καλούμε λοιπόν τον κο Δήμαρχο, σαν καλός καπετάνιος που δηλώνει πως είναι, να αλλάξει ρότα στο καράβι όσο είναι καιρός, γιατί οι ξέρες δεν αχνοφαίνονται απλά στον ορίζοντα αλλά οσονούπω θα το έχουν τσακίσει και υπεύθυνος θα είναι εκείνος.

 

Τέλος, σας έχουμε μια παρομοίωση που εφόσον σας αρέσει τόσο πολύ να τις χρησιμοποιείτε στον δημόσιο λόγο σας, πιστεύουμε ότι θα εκτιμήσετε.

Παρόλο που στην χώρα μας, κύριε Δήμαρχε, το Φθινόπωρο δεν διαρκεί πολύ, όλοι γνωρίζουμε τι έρχεται μετά: τα αειθαλή δέντρα παραμένουν πράσινα και πάντα γεμάτα με τα ίδια ανθεκτικά και έμπιστα φύλλα, ενώ τα φυλλοβόλα κάθε χρόνο στρατολογούν νέα για να κάνουν την δουλειά τους, τα οποία μόλις περάσει το καλοκαίρι ρίχνουν ξανά με ελαφρά τη συνείδηση.

 

15 Απριλίου 2021

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΙΟ

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.