Χίος Μπροστά: Επικίνδυνα και ετοιμόρροπα….. κάνε μία επιστολή και το λύσαμε!

Έχει η Χίος επικίνδυνα και ετοιμόρροπα κτίρια; Κατά την δημοτική αρχή όχι! Καθώς δεν προχώρησε σε καμία δήλωση επικίνδυνου και ετοιμόρροπου όταν ζητήθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενόψει συνολικής αντιμετώπισης του θέματος. Στο σχετικό κατάλογο που ανακοινώθηκε η Χίος δεν είχε καμία εγγραφή!
Έχει αρμοδιότητα ο Δήμος επί επικίνδυνων και ετοιμόρροπων κτιρίων; Κατά τη Δημοτική Αρχή όχι! Χρειάζεται παρέμβαση εισαγγελέα. Τι και αν ακόμη και αυτό το απαρχαιωμένο για το θέμα δίκαιο προβλέπει συγκεκριμένες ενέργειες που μπορεί να κάνει ο Δήμος με τελικό στάδιο την κατεδάφιση με χρέωση του/των ιδιοκτητών εφόσον δεν έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.
Τι κάνει για τα επικίνδυνα και ετοιμόρροπα η Δημοτική Αρχή Χίου; Κραυγάζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ναι, αυτά που κατακρίνει για κραυγές) για να κηρυχθεί η Χίος σεισμόπληκτη μετά το σεισμό της Σάμου της 30ης Οκτωβρίου 2020, γεγονός που δεν θα έλυνε το θέμα με τα επικίνδυνα, και σκέφτεται επιστολή προς τον Πρωθυπουργό… για να του θυμίσει να επιταχύνει τη νομοθετική πρωτοβουλία που έχει εξαγγελθεί!
Και τα πράγματα θα ήταν για γέλια, αν δεν ήταν υπαρκτός ο κίνδυνος καθημερινά για τους δημότες της Χίου σε δεκάδες σημεία της Πόλης και των Χωριών. Άλλωστε, πρόσφατα από τύχη δεν είχαμε θύμα στο κέντρο της Πόλης.
Η Δημοτική Αρχή αποδεικνύει συνεχώς ότι είναι κατώτερη των περιστάσεων ακόμη και σε θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια και τη ζωή των κατοίκων.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να διαθέσει άμεσα τους πόρους που χρειάζονται σε στελεχιακό και οικονομικό επίπεδο και να προχωρήσει άμεσα:
1. Στην καταγραφή όλων των επικίνδυνων και ετοιμόρροπων κτιρίων
2. Στην προετοιμασία της έκδοσης πρωτοκόλλων επικίνδυνων και ετοιμόρροπων κατασκευών και τη λήψη όλων των προβλεπόμενων μέτρων για την άρση της επικινδυνότητας.
3. Την διεκδίκηση της απαραίτητης χρηματοδότησης από την πολιτεία για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος
4. Την άμεση συνεργασία με το τοπικό τμήμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου προκειμένου να συνδράμει στο όλο εγχείρημα.
ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.