Χιακή Συμπολιτεία| Η καύση των σκουπιδιών «καίει» την ανακύκλωση και τη Χίο

Η Χιακή Συμπολιτεία παρεμβαίνει στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στη Χίο, από την προωθούμενη από τη δημοτική αρχή Βουρνού καύση των απορριμμάτων, ως το σχεδιαζόμενο εργοστάσιο καύσης τηγανέλαιων στη Λαγκάδα αλλά και τη φημολογία για επανάκαμψη των σχεδίων για εγκατάσταση βιομηχανικών ΑΠΕ στο νησί μας – αλλά και την πρότασή μας απέναντι σε όλα αυτά.

Aναλυτικά η Χιακή Συμπολιτεία τονίζει:

Η εμμονή στην καύση απορριμμάτων (υγρών και στερεών) με το πρόσχημα των δήθεν Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας είναι ένας κίνδυνος για ευαίσθητες περιβαλλοντικά περιοχές όπως είναι τα νησιά μας.

Η φυσική και ιστορική κληρονομιά των νησιών μας είναι εντελώς ασύμβατη με:

 

+ Καύσεις απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ με πρόσχημα μια ασύμφορη πανάκριβη δήθεν παραγωγή ενέργειας, που προωθεί η δημοτική αρχή Βουρνού και κάποια συμφέροντα μέσω της μνημονιακής κοπής Ελληνογερμανικής Συνέλευσης.

 

+ Μονάδες καύσης ελαίων από όλη την ελληνική επικράτεια, στη φάτσα της Λαγκάδας, πράγμα που θα κάνει τα νησιά μας το «καυστήριο» όλης της Ελλάδας!

 

+ Βιομηχανικές ανεμογεννήτριες, που μας χτυπάνε ξανά την πόρτα, και πληγώνουν βάναυσα το τοπίο και το περιβάλλον με σκοπό το κέρδος.

 

Η Χιακή Συμπολιτεία είναι αποφασιστικά υπέρ:

 

+ Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μικρής κλίμακας για τις ανάγκες του νησιού και των κατοίκων του και όχι για επιδοτήσεις και κέρδος. Με συνεργασία ιδιωτών, συνεταιρισμών και δημόσιων φορέων.

 

+ Μείωση των σκουπιδιών – επαναχρησιμοποίηση – ανακύκλωση. Με αυτή τη σειρά!

 

Διαδηλώσαμε σήμερα συμβολικά μπροστά στο Δημαρχείο όπου πρέπει να παίρνονται δημοκρατικά και με διαφάνεια  όλες οι αποφάσεις, και μπροστά στους ανεμόμυλους στα Ταμπάκικα. Τιμώντας τη σοφή φιλοσοφία παλιότερων γενιών που δεν υποθήκευαν το μέλλον και το περιβάλλον στο πρόσκαιρο κέρδος.

 

Ενέργεια για την κοινωνία κι όχι για το κέρδος.

 

Σεβασμός στο περιβάλλον, τη φύση, την κληρονομιά μας!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.