Σε Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Θεολογίας στη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Χίου

Το Σάββατο 16 και την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 διεξήχθη στους χώρους του Βυζαντινού Μουσείου Θεσσαλονίκης το 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο Θεολογίας με θέμα Η Θεολογία διαλέγεται με τον σύγχρονο κόσμο. Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το 1ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης ‘’Μανόλης Ανδρόνικος’’ και απευθυνόταν σε μαθητές που φοιτούν σε Γυμνάσια και Λύκεια όλης της Ελλάδας. Σ’ αυτό παρουσιάστηκαν 56 ομαδικές εργασίες μαθητών από 50 σχολεία της χώρας (μεταξύ αυτών ήταν του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας, του Κολλεγίου Αθηνών, της Σχολής Μωραΐτη, του ΓΕΛ Σκιάθου κ. ά.). Επίσης, διοργανώθηκαν παιχνίδια για μαθητές Γυμνασίου και ηθικά διλήμματα για μαθητές Λυκείου.

Στο Συνέδριο αυτό συμμετείχαν και δύο μαθητές της Δευτέρας Τάξης του 1ου ΕΠΑΛ Χίου (Κερρέτη Αιμιλιάνο και Χατζιάϊ Μαρσίλντο) με τη συνοδεία του Θεολόγου Καθηγητή τους κ. Καρατζά Κωνσταντίνου. Παρουσίασαν το βίντεο που δημιούργησαν στους χώρους της Βιβλιοθήκης του σχολείου μαζί με συμμαθητές τους για την Αγία Μαρκέλλα της Χίου κατά το σχολικό έτος 2017–2018 στα πλαίσια του μαθήματος της Ζώνης Δημιουργικών Δραστηριοτήτων υπό την καθοδήγηση του Θεολόγου Καθηγητή του σχολείου τους κ. Καρατζά Κωνσταντίνου και του Γυμναστή κ. Ιωάννη Φράγκου.

Κατά την διοργάνωση του Συνεδρίου οι μαθητές που έλαβαν μέρος σ’ αυτό είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο χώρο του Βυζαντινού Μουσείου Θεσσαλονίκης, να λάβουν αναμνηστικά δώρα και βιβλία για την συμμετοχή τους στο Συνέδριο, καθώς και βεβαιώσεις συμμετοχής.

Η συμμετοχή του 1ου ΕΠΑΛ Χίου στην καινοτόμο δράση που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη έδωσε την ευκαιρία στους Χιώτες μαθητές να συναντηθούν με μαθητές σχολείων από πολλά μέρη της Ελλάδος, αλλά και να περιηγηθούν στα αρχαιολογικά μνημεία και στους βυζαντινούς ναούς της συμπρωτεύουσας. Είναι βέβαιο ότι οι γνώσεις και οι εμπειρίες που αποκόμισαν τα παιδιά συμμετέχοντας στις εργασίες του Συνεδρίου θα λειτουργήσουν ανατροφοδοτικά για τους ίδιους και τους συμμαθητές τους στο μέλλον κατά την υλοποίηση νέων καινοτόμων δράσεων και προγραμμάτων στα πλαίσια της σχολικής ζωής.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.