Χιακή Συμπολιτεία: Λίαν ανησυχητικά τα πρώτα δείγματα γραφής: αυταρχισμός και πανικός στην απλή ιδέα της διαφάνειας!

Πληροφορηθήκαμε από δημοσιογράφους των ΜΜΕ της Χίου ότι είναι ειλημμένη απόφαση του Δημάρχου να καταργήσει τις απευθείας μεταδόσεις (live) των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η παρακολούθηση των δημοκρατικών διαδικασιών από τους πολίτες, για θέματα που επηρεάζουν τη ζωή τους, αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα τους και αυστηρή δημοκρατική επιταγή.

Καθώς στην αίθουσα του Δ.Σ δεν μπορούν να χωρέσουν περισσότερα από 20 άτομα πέραν των συμβούλων, καταλαβαίνουμε ότι οι υπόλοιποι πολίτες δεν θα μπορούν να παρακολουθούν τα δημοτικά συμβούλια, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, παρότι τους δίνει ο νόμος το δικαίωμα.

Αναρωτιόμαστε τι φοβάται ο Δήμαρχος…

Έχει σκοπό να παραβιάζει συστηματικά τα δικαιώματα των πολιτών, να αυθαιρετεί και να υποβαθμίζει τη λειτουργία του Δ.Σ και προσπαθεί να ελέγξει τι θα βγαίνει προς τα έξω; Έχει σκοπό να ψηφίσει και να υποστηρίξει πολιτικές, οι οποίες είναι εις βάρος της κοινωνίας; Θεωρεί ο ίδιος και θέλει να αποκρύψει ότι η παράταξη του διέπεται από πολιτική ένδεια και ανικανότητα; Μια ανικανότητα που τον αναγκάζει να βάλει σε δυο από τις κυριότερες επιτροπές (Οικονομική και ποιότητας ζωής) τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, επειδή θεωρεί ο ίδιος ότι δεν έχει άλλους αρκετά ικανούς για να ανταποκριθούν στην ευθύνη του ρόλου;

Αντί να ασχοληθεί με την επίλυση των προβλημάτων του νησιού, οι πρώτες κινήσεις του Δημάρχου είναι η υποβάθμιση της δημοκρατικής κατάκτησης του πολιτικού γάμου (με την οποία αποκαλύπτεται ότι άμεση προτεραιότητα είναι η ανταπόκριση στις βουλές όχι των δημοτών αλλά του…Μητροπολίτη!) και η απόκρυψη από τους πολίτες των τεκταινόμενων στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου.

Όλα αυτά δείχνουν ότι τα περί “νεκρών Τούρκων” δεν ήταν μια άτυχη στιγμή, αλλά το πρελούδιο σε μια σειρά από συμβολικές και ουσιαστικές κινήσεις που δυσφημίζουν, στιγματίζουν και γελοιοποιούν την εικόνα του νησιού από τον άνθρωπο που θα έπρεπε να την προστατεύει.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.