Περιμένουν από τον Στ. Κάρμαντζη λύση στο πρόβλημα τους

Χρόνια τώρα οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί ταλαιπωρούνται χωρίς να βρίσκεται λύση στο πρόβλημά τους. Η πιάτσα των ταξί στην κεντρική πλατεία του νησιού έχει εξαλειφθεί, αφού μηχανάκια και άλλου τύπου οχήματα παρκάρουν στο συγκεκριμένο σημείο, χωρίς να μένει χώρος να παρκάρουν οι επαγγελματίες.

Αρκετές φορές έχουν αναφέρει το πρόβλημα τους στους αρμόδιους της κάθε δημοτικής αρχής, αλλά κανένας μέχρι τώρα δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους και στις υποσχέσεις που έδινε προεκλογικά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι δεν υπάρχει νομός στην Ελλάδα, αλλά και χώρα στον πλανήτη που τα ταξί βρίσκονται το ένα πάνω στο άλλο, παρκαρισμένα προς διαφορετικές κατευθύνσεις, σαν κουβάρι. Ακόμη, οι Χιώτες οδηγοί αφού είδαν ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για την κατάσταση που επικρατεί αποφάσισαν οι ίδιοι να κατασκευάσουν ένα πάνινο στέγαστρο για τους καλοκαιρινούς και χειμερινούς μήνες για να φυλάσσονται κατά τις ώρες αναμονής τους, το οποίο όμως με την πρώτη κακοκαιρία υπάρχει κίνδυνος να πέσει και να υπάρξουν είτε υλικές ζημιές, είτε κάποιος τραυματισμός περαστικού.

Η χαώδης αυτή κατάσταση οδηγεί πολλές φορές σε διαπληκτισμούς και τσακωμούς ανάμεσα στους επαγγελματίες οδηγούς των ταξί, διότι είτε από λάθος, είτε εσκεμμένα παίρνει ο ένας τη θέση του άλλου. Πολλές φορές έχει τύχει να τσακώνονται μπροστά στους επιβάτες ή τους επισκέπτες του νησιού μας. Αυτή δεν είναι εικόνα που αρμόζει στο νησί μας, σε ένα τόσο κεντρικό σημείο.

Καλό θα ήταν οι αρμόδιοι του Δήμου να εξετάσουν το αίτημά τους για διάθεση χώρου στάθμευσης των Ταξί, χωρίς φυσικά να ζημιωθούν οι επαγγελματίες οδηγοί και χωρίς να δημιουργηθούν και άλλα προβλήματα. Όπως αναφέρουν οι ίδιοι, εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο νέο Δήμαρχο Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη. Περιμένουν από τον νέο δήμαρχο λύση στο πρόβλημά τους.

Παντελής Κυδώνης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.