Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες του κόσμου!

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Μπουγδάνου για τη Γιορτή της Μητέρας

 

Την Κυριακή γιορτάζουμε, τιμούμε και εκφράζουμε την αγάπη μας στη Μάνα, διαχρονικό στυλοβάτη της ελληνικής οικογένειας.

Σταθερή αξία η μάνα, η μητέρα που στο πρόσωπό της αναγνωρίζουμε την ανιδιοτέλεια, αφού είναι εκεί για να δίνει, να στηρίζει, να γιατροπορεύει τα άρρωστα παιδιά της, να καθοδηγεί, να συμβουλεύει, να συγχωρεί καρτερικά, χωρίς αντάλλαγμα, χωρίς δεύτερη σκέψη.

Είναι εκείνη που θα χαρεί με την χαρά των παιδιών της και θα σταθεί δίπλα τους στην λύπη τους. Είναι αυτή στην οποία το παιδί κάθε ηλικίας θα τρέξει να κρυφτεί από τους φόβους του, και είναι αυτή που, όσο και αν έχει πληγωθεί, θα έχει πάντα την αγκαλιά της ανοιχτή. Είναι αυτή που με ένα χαμόγελό της, με μια της αγκαλιά, θα διώξει κάθε σύννεφο, κάθε έννοια, κάθε δάκρυ από τα μάτια των παιδιών της.


Κάθε χρόνο, λοιπόν, προκειμένου να τιμήσουμε τη μητέρα και τη μητρότητα, τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου γιορτάζουμε τη Γιορτή της Μητέρας, ως έναν ελάχιστο φόρο τιμής και αναγνώρισης για την προσφορά της στην οικογένεια και στην κοινωνία, γενικότερα. Αυτή την ανιδιοτελή προσφορά της τιμούμε κατ’ ελάχιστο κάθε χρόνο, θέλοντας να δείξουμε όλοι, όσοι σταθήκαμε τυχεροί και μεγαλώσαμε στη μητρική αγκαλιά, την ευγνωμοσύνη μας σε αυτήν.


Χρόνια πολλά σε όλες τις μητέρες του κόσμου!

 

 

Παντελής Μπουγδάνος

Αντιπεριφεριάρχης Χίου

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.