Χωρέμικο! Ο μεγάλος πνεύμονας οξυγόνου στο κέντρο της Χίου

Με μεγάλη χαρά διάβασα το άρθρο του Χρήστου Παπαχρήστου ιατρού Ψυχιάτρου Ψυχοθεραπευτή και στην πραγματικότητα αμέσως ενθουσιάστηκα!
Σκέφτηκα το πώς βλέπει ένας επιστήμονας από άλλο πρίσμα την ομορφιά , την υγεία, την δημιουργία και την ανάπτυξη στο κέντρο της πόλης ενός μεγάλου πάρκου ή ενός προστατευμένου πνεύμονα οξυγόνου σε στυλ (Natura)!

Διατηρητέο μνημείο της φύσης!
Οι προτάσεις του άρθρου με βρίσκουν σαν γέννημα θρέμμα της Χίου απολύτως σύμφωνο και τις επικροτώ και θα προσπαθήσω να βοηθήσω με όλες τις δυνάμεις μου για να μην γίνει οικόπεδα!
Ιστορικά από εκατοντάδες χρόνια αυτός ο φυσικός πλούτος στο κέντρο της Χίου είναι ιδιοκτησία της οικογένειας Χωρέμη!
Μπράβο και συγχαρητήρια στην οικογένεια που συνεχώς πληρώνει γι’αυτό το κτήμα για να το διατηρήσει ακέραιο τεράστιους φόρους…λες και είναι όλο κτίσματα που αποδίδουν φορολογητέα κέρδη και έσοδα!
Επί πλέον εναλλακτική πρόταση και λύση για την διατήρηση του φυσικού πλούτου και πνεύμονα οξυγόνου στο κέντρο της πόλης είναι η ακόλουθη:
Εάν δεν έχουν οι τοπικοί άρχοντες και φορείς του τόπου την τόλμη και το θάρρος να πάρουν ομόφωνες αποφάσεις με ποιο τρόπο να σώσουμε αυτό το περιβόλι – δάσος με δεκάδες δένδρα ζωντανά και πτηνά όλων των εποχών που ακούγεται το κελάδισμα τους και εφραίνεται
και ανοίγει η καρδιά σου τότε θα είναι άξιοι της ιστορίας του τόπου μας!
Εάν δεν μπορεί η δημοτική αρχή με τον Άλφα ή τον βήτα τρόπο να έλθουν σε επαφή και επικοινωνία με τους ιδιοκτήτες να εφαρμοστεί η πρόταση του Ιατρού Χρήστου Παπαχρήστου να αγοράσει ο Δήμος Χίου το κτήμα…( όχι τα κτίσματα ) αυτά ανήκουν αποκλειστικά στους ιδιοκτήτες που κατοικούν μέσα επί αιώνες !
Εγώ  τους προτείνω να προσπαθήσουμε όλοι μαζί με έντονες ενέργειες στην πολιτεία να απαλλαγεί το κτήμα (όχι τα κτίρια ) από την τεράστια φορολογία του ΕΝΦΙΑ ή να φορολογηθεί όπως τα χωράφια όλης της Χίου!
Πιστεύω ότι υπάρχουν λύσεις να διατηρήσουμε αυτόν τον πνεύμονα οξυγόνου για πολλούς λόγους!
Αν ανατρέξουμε στην ιστορία εκεί μέσα έχουν διαδραματιστεί πολλά γεγονότα πολιτικοστρατιωτικά και είναι κρίμα να αλλοιώσουμε με τυχόν μελλοντική οικοπεδοποίηση την Χιώτικη ιστορία!
Αυτά τα λίγα λόγια από μένα έναν συναισθηματικά ενεργό πολίτη που ενδιαφέρεται για το καλό του τόπου μας!
Καλό Απόγευμα! 
Χίος 9 Ιουνίου 2020 
Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιωτης 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.