Νότης Μηταράκης: Το αεροδρόμιο της Χίου θα είναι σύντομα πραγματικότητα!

«Ο Νότης Μηταράκης, πραγματοποίησε σήμερα σύσκεψη με  εκπροσώπους της Διεύθυνσης Υποδομών Αεροδρομίων του Υπουργείου Υποδομών αναφορικά με την πρόοδο των εργασιών στο Αεροδρόμιο της Χίου. 

Το Τεχνικό Δελτίο του έργου αναμένεται να υποβληθεί εντός του επόμενου μήνα, ώστε να επιβεβαιωθεί η χρηματοδότηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 30 εκ. Ευρώ. Το έργο αφορά την επέκταση του διαδρόμου και την ανακαίνιση των κτηριακών υποδομών. 

Αύριο ξεκινούν και οι γεωτρήσεις στο αεροδρόμιο της Χίου. Τη Δευτέρα θα μεταβεί στη Χίοκλιμάκιο μελετητών για την αποτύπωση του κτιρίου και τη διερεύνηση του φέροντος οργανισμού του.  

Επισημαίνεται ότι έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες για το πεδίο ελιγμών, έχει  υπογραφεί η σύμβαση για τις υποστηρικτικές μελέτες και έχει εγκριθεί η σύμβαση για  τις μελέτες των κτιριακών υποδομών. 

Στόχος μας η προκήρυξη του έργου εντός του έτους. Το αεροδρόμιο της Χίου θα είναι σύντομα πραγματικότητα!» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.