΄΄Η ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΓΗΣ΄΄ΚΑΙ ΄΄ΜΠΑΤΙΚ-ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΣΕ ΜΕΤΑΞΙ ΄΄-   ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΄΄ΑΡΤΙΟΝ΄΄

 

 

Εικαστικές δράσεις προγραμματίζονται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο ΄΄ΑΡΤΙΟΝ΄΄ το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου στη Χίο, σε συνεργασία με συλλογικούς φορείς του νησιού μας.

Η κα Σοφία Μπόμπολη, καταξιωμένη  εικαστικός , απόφοιτος της Σχολής Καλών Τεχνών θα μας μυήσει στην τεχνική του μπατίκ-ζωγραφικής σε μετάξι και στην Τέχνη της Γης ή Land Art, όπως είναι διεθνώς γνωστή. Μια τέχνη που δημιουργείται κατευθείαν στη φύση, με υλικά από αυτήν και εμπνευσμένη κάθε φορά από το περιβάλλον της περιοχής στην οποία δημιουργείται με την καθοδήγηση της εικαστικού, η οποία την έχει παρουσιάσει σε διάφορες περιοχές της χώρας μας.

Τα έργα που δημιουργούνται μαζί με τους συμμετέχοντες, ανεξαρτήτως καλλιτεχνικών δεξιοτήτων τους και κατοίκους των περιοχών , όπου διαδραματίζεται η καλλιτεχνική αυτή δράση, αφήνονται στο χώρο , ακολουθώντας τις δυνάμεις της φύσης στην πάροδο του χρόνου, όπως και κάθε ζωντανό στοιχείο.

Συνημμένα σας προωθούμε και σχετικό βίντεο με τα καλοκαιρινά έργα της κας Μπόμπολη, καθώς και επεξηγηματικές λεπτομέρειες για την Τέχνη της Γης, όπως η ίδια η εικαστικός την έχει παρουσιάσει και συν-δημιουργήσει κατά καιρούς. Θα είναι ευχής έργον να επωφεληθούμε και να γνωρίσουμε μια νέα εικαστική τέχνη , ΄΄χρησιμοποιώντας΄΄ τη χιώτικη φύση και ως εκ τούτου  ο Σύλλογος ΄΄ΑΡΤΙΟΝ΄΄ περιμένει τις δηλώσεις  τόσο των μεμονομένων ενδιαφερομένων όσων και συλλογικών φορέων, για την αρτιότερη οργάνωση των δράσεων.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.