Άγνωστη ως τώρα η πορεία χορήγησης visa στους Τούρκους επισκέπτες

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Β.Α Ταξιάρχης Βέρρος, απέδωσε επιστολή στον Υπουργό Εξωτερικών Γεώργιο Γεραπετρίτη, έτσι ώστε να ενημερωθεί για το μέλλον της απόδοσης εισόδου (visa) στους Τούρκους επισκέπτες ώστε να έρχονται στα ελληνικά νησιά.

Ξεκινώντας την επιστολή του, αναφέρει τα εξής: «Στη διάρκεια του 5ου Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, τον περασμένο Δεκέμβριο, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τη σημαντική για τα νησιά και την οικονομία τους, χορήγηση επταήμερης θεώρησης εισόδου στη χώρα μας visa – «express» σε Τούρκους που επιθυμούν να επισκεφτούν για διακοπές 10 νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Ανάμεσα σε αυτά η συμφωνία αναφέρει τα νησιά του βορείου Αιγαίου Λήμνο, Λέσβο. Χίο και Σάμο, στα οποία οι Τούρκοι πολίτες κατά την άφιξή τους θα λαμβάνουν visa επτά ημερών και ισχύος ενός έτους, δηλαδή θα έχουν τη δυνατότητα πολλαπλών επισκέψεων εντός ενός έτους από την ημέρα λήψης της visa – «express». Τρεις μήνες μετά την αναγγελία της και στα πρόθυρα της έναρξης τουριστικών ροών από τα Μικρασιατικά παράλια προς τα νησιά, οι οποίες όπως όλα δείχνουν είναι ιδιαίτερα αυξημένες και η παραπάνω αναφερθείσα εξαγγελία του Πρωθυπουργού δεν γνωρίζουμε αν έχει ενεργοποιηθεί. Οι φορείς των νησιών μας εκφράζουν ανησυχία σχετική με την υλοποίηση της Πρωθυπουργικής εξαγγελίας και σημειώνουν ότι το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Σμύρνη δεν δέχεται πλέον ραντεβού για την έκδοση της «κλασικής» θεώρησης εισόδου με ημερομηνία πριν τον επόμενο Μάϊο. Και αυτό δεδομένης της αυξημένης ζήτησης των νησιών ως τουριστικού προορισμού εν όψει μάλιστα και της μεγάλης μουσουλμανικής γιορτής του «σεκέρ μπαϊράμ» που ξεκινά στις 6 του ερχομένου Απριλίου».

Ολοκληρώνοντας την επιστολή του, καταλήγει με τα εξής παρακάτω αιτήματα:

  • Να ενημερωθεί σχετικά  με το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης της παραπάνω συμφωνίας Ελλάδας – Τουρκίας
  • Να ενισχυθεί άμεσα το προσωπικό του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στη Σμύρνη ώστε να διεκπεραιώσει απρόσκοπτα αιτήσεις έκδοσης θεωρήσεων  προκειμένου να εξυπηρετηθεί η αυξημένη ζήτηση για ταξίδια προς τα νησιά εν όψει της γιορτή του «σεκέρ μπαϊράμ».

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.