Άλλος ένας παραδοσιακός Ορθόδοξος Γάμος της οικογένειας των απογόνων του Σπύρου Πυκνή Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

————————————————————————————
Για άλλη μια φορά οι απόγονοι της οικογένειας Πυκνή κράτησαν το Χριστιανικό Ορθόδοξο Έθιμο και μυστήριο μετά τον πολιτικό και Βλάχικο Γάμο λόγω της πανδημίας του Κορωνοιού και το συμπλήρωμα με έναν νέο βλαστάρι πού έχει βαφτιστεί Ορθόδοξος Χριστιανός με το όνομα Κωνσταντίνος για να διαιωνίσει το επίθετο Πυκνής και για να μην χαθεί στο βάθος του χρόνου λόγω της υπογεννητικότητας της σημερινής εποχής έλαβε χώρα στην Αττική στην περιοχή του Μαραθώνα από σχεδόν όλους τους Πυκνήδες αδέλφια ανίψια, ξαδέρφια και λοιπούς συγγενείς όπου είχα σαν θείος την τύχη να παραβρεθώ και μάλιστα να χορέψω και με νησιώτικο συρτό την νύφη για το καλό του εθίμου!
Όλοι οι περίπου 150 παρευρισκόμενοι με τα μικρά παιδιά τους οικογενειάρχες και φίλοι του ζεύγους εργαζόμενοι είμαστε όλοι εμβολιασμένοι και με ανοσία!
Δεν θα αναφερθώ πού και πώς και το τι έγινε εάν είχε γλέντι κλπ…ένα μόνο θα αναφέρω ότι φάγαμε και περάσαμε καλά εφαρμόζοντας και όλους τους κανόνες υγείας λόγω της πανδημίας και όλα τα μέτρα προστασίας αν και όλοι οι ενήλικες είμαστε εμβολιασμένοι!
Βέβαια μερικά έθιμα τα κρατήσαμε για την χαρά της ξεχωριστής ημέρας για κάθε νυφούλα που παντρεύεται με θρησκευτικό γάμο και παίρνει την ευλογία της Εκκλησίας και την σφραγίδα της Χριστιανοσύνης και μάλιστα έπεσε και άφθονο ρύζι για να ριζώσει η νέα οικογένεια που άνθισε και έδωσε τον καρπό της κοιλίας της που έχει βαφτισθεί με το Χριστιανικό όνομα Κωνσταντίνος!
Εύχομαι στο νέο μας ανδρόγυνο … “βίον ανθόσπαρτον ” και ευτυχισμένο και με πολύ αγάπη και αλληλεγγύη να ζήσουν ζωή χαρισάμενη είς τον αιώνα με αίσθημα και συναισθήματα οικογενειακής αγάπης και ευτυχίας και με μεγάλη Αισιοδοξία για ένα λαμπρό μέλλον στο διάβα του χρόνου!
Στους γονείς του Ζεύγους Παντελή και Ντίνα τον Γιώργο και την Σοφία τους εύχομαι να ζήσουν με χαρά και ευτυχία για να καμαρώνουν την νέα οικογένεια τους και όλα τα παιδιά και εγγόνια τους!
Ευχαριστώ πολύ για τις είκοσι τέσσερις ώρες στην Αθήνα που έζησα μαζί με όλους σας την μεγάλη χαρά και ευτυχία τών παιδιών σας!
Από την γενέτειρα των Πυκνήδων την Χίο και την Καλλιμασιά της Χίου σας χαιρετώ με πολύ αγάπη!
Χίος 11 Ιουλίου 2021
Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.