Άρση μέτρων: Με αποστάσεις ανοίγουν σήμερα οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση, τι ισχύει για τις παραλίες

Επιστροφή στην κανονικότητα σιγά σιγά καθώς σήμερα ανοίγουν οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση, με αποστάσεις, ενώ στις 15 Ιουνίου ανεβάζουν ρολά και τα γυμναστήρια. Αλκοόλ και μουσική επιτρέπεται επίσης από σήμερα και στις παραλίες. Συγκεκριμένα, από σήμερα επιτρέπεται: η λειτουργία της εστίασης σε εσωτερικούς χώρους, η λειτουργία των εστιατορίων στα ξενοδοχεία, η παροχή γευμάτων και ποτών από κυλικείο, η παροχή γευμάτων και ποτών σε υπαίθριες εκδηλώσεις,
οι υπηρεσίες που παρέχονται από αναψυκτήριο, και οι υποστηρικτικές δραστηριότητες για τις τέχνες του θεάματος.
Τα επόμενα βήματα προς την πλήρη αποκατάσταση της οικονομικής δραστηριότητας θα γίνουν τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, τη Δευτέρα 29 Ιουνίου και την 1η Ιουλίου. Τη Δευτέρα 8 Ιουνίου ανοίγουν τις πόρτες τους, μεταξύ άλλων, μπαρ, ίντερνετ καφέ, νυχτερινά κέντρα, καταστήματα με ηλεκτρονικά παιχνίδια αλλά και μαγαζιά με ζωντανή μουσική. Στις 15 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξουν τα εποχικά ξενοδοχεία, γυμναστήρια και θεματικά πάρκα, δραστηριότητες μουσείων αλλά και τα θεραπευτικά λουτρά ενώ για τις 29 Ιουνίου δόθηκε το «πράσινο φως» για τις κατασκηνώσεις.
Από την 1η Ιουλίου ξεκινούν, επίσης, παραστάσεις και συναυλίες, συνέδρια και εκθέσεις. Κλειστά παραμένουν μέχρι νεοτέρας οι σχολικές καντίνες, οι κλειστές αίθουσες κινηματογράφου, τα ΚΑΠΗ και τα καζίνο. Το διάστημα αυτό, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης, επιστρέφουν στην εργασία τους 89.000 εργαζόμενοι δηλαδή το 13% των εργαζομένων που είχαν τεθεί σε αναστολή με κρατική εντολή και επαναλειτουργούν 63.000 επιχειρήσεις δηλαδή το 24% των επιχειρήσεων που είχαν τεθεί σε αναστολή.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.