Έκτακτο: Φορτηγό πλοίο προσάραξε στην διώρυγα του Σουέζ! H θαλάσσια κυκλοφορία έχει προσωρινά ανασταλεί!

Ακόμη ένα πλοίο προσάραξε στην διώρυγα του Σουέζ. Συγκεκριμένα το πλοίο μεταφοράς χύδην φορτίου XIN HAI TONG 23 προσάραξε γύρω στις 01:00 UTC στις 25 Μαΐου στην περιοχή του Σουέζ, λίγο μετά την είσοδο στο κανάλι του Σουέζ από την Ερυθρά Θάλασσα.

Το φορτηγό πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμάνι της Ντούμπα στη Σαουδική Αραβία με άγνωστο προορισμό.

Σύμφωνα με τη Leth Agencies μετά την προσάραξη του πλοίου τέσσερα ακόμα πλοία παραμένουν «κολλημένα» στη διώρυγα ενώ ρυμουλκά επιχειρούν για την επανάπλευσή του.

Η πιο σοβαρή προσάραξη πλοίου στη διώρυγα, το περιστατικό Ever Given, έκλεισε την πλωτή οδό για έξι ημέρες τον Μάρτιο του 2021. Η πλώρη και η πρύμνη του ογκώδους πλοίου σφηνώθηκαν στις απέναντι όχθες, αποκλείοντας πλήρως το νότιο τμήμα της πλωτής οδού που είχε μία λωρίδα θαλάσσιας κυκλοφορίας. Μια συνδυασμένη προσπάθεια με τη χρήση εκσκαφέων, βυθοκόρων, μεγάλων ρυμουλκών διάσωσης και εκατοντάδων ανθρώπων κατάφερε τελικά να αποκολλήσει και να επαναπλεύσει το πλοίο.

Πηγή: e-nautilia.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.