Έμφαση έδωσε στην Ναυτιλία μας ο κος Γ. Στεργίου, Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν. Δ. με τις επισκέψεις που έκανε στην Χίο(Βίντεο-φωτο)

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Ναυτιλία έδειξε ο κος Γεώργιος Στεργίου, Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν. Δ. ο οποίος συνοδευόμενος από τον Γραμματέα του Οργανωτικού της ΝΔ κο Στέλιο Κονταδάκη αλλά και από τον επικεφαλής του Τομέα Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της ΝΔ  κο Κώστα Τρομπούκη επισκέφθηκαν σήμερα εμβληματικούς  ναυτικούς οργανισμούς στην Χίο .

Αρχικά επισκέφθηκε το Επαγγελματικό Λύκειο Ναυτικών Σπουδών του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος» (Teens), το πρώτο ιδιωτικό, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, ναυτικό λύκειο στην Ευρώπη, όπου του έγινε ξενάγηση στους χώρους του Σχολείου και του παρεδώθη αναμνηστική πλακέτα με το έμβλημα  του Ομίλου “Τσάκος”. Εκεί ο κος Στεργίου τόνισε την σημασία που δίνει η Κυβέρνηση στην Επαγγελματική Παιδεία και πολύ περισσότερο στην Ναυτική την οποία σχεδιάζει να αναβαθμίσει και να αναπτύξει με νέες νομοθετικές ρυθμίσεις μιας και πολλά παιδιά έχουν μεγάλο ενδιαφέρον για αυτή την κατεύθυνση αφού μετά την αποφοίτησή τους είναι σχεδόν βέβαιη η επαγγελματική τους αποκατάσταση.

Όπως δήλωσε “Με εξειδικευμένες σπουδές που απαντούν στα πραγματικά ζητούμενα της αγοράς εργασίας, η επαγγελματική εκπαίδευση, δημόσια και ιδιωτική, μετατρέπεται από λύση ανάγκης σε συνειδητή επιλογή ευκαιρίας με ποιοτικές προοπτικές για τους νέους ιδιαίτερα, μάλιστα σε έναν τομέα όπου η χώρα μας έχει σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα.”

 

Στην συνέχεια έγινε επίσκεψη στην Ακαδημία Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού Χίου όπου και εκεί του δόθηκε αναμνηστική πλακέτα και όπως δήλωσε ο ίδιος: ” Σε έναν τόπο με τόσο μεγάλη παράδοση στη ναυτοσύνη, η ναυτική εκπαίδευση αποτελεί σημαντική προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης για τους νέους από ολόκληρη την Ελλάδα. Φέτος αυξάνονται οι εισακτέοι κατά 25% σε σχέση με τον μέσο όρο των τεσσάρων τελευταίων ετών.”

Στην συνέχεια έγινε επίσκεψη στο Λιμεναρχείο Χίου,   “κοντά στις γυναίκες και τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος και της  Ελληνικής Ακτοφυλακής που συνεισφέρουν καθοριστικά στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της πατρίδας μας”. Εκεί τον υποδέχθηκε ο Κεντρικός Λιμενάρχης Χίου Αντιπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος κος Παντελής Βατούσης και τον ενημέρωσε για τα τρέχοντα ζητήματα στην περιοχή μας.

 

 

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.