Έναρξη λειτουργίας υδροθεραπευτηρίου Αγιασμάτων

 

Η μονάδα ιαματικής θεραπείας του Δήμου στα Αγιάσματα Χίου αρχίζει τη λειτουργία της για τη θερινή περίοδο Ιούλιος-Οκτώβριος 2023 υπό τη διεύθυνση της ΚοινΣεπ «Θέρμαι Αγιασμάτων».

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο οι λουόμενοι μπορούν να απολαύσουν το λουτρό τους σε ατομικούς λουτήρες ή και σε ομαδικό λουτήρα τύπου Jacuzzi, ενώ μετά το λουτρό τους μπορούν να αναπαυθούν και να χαλαρώσουν απολαμβάνοντας τις παρεχόμενες υπηρεσίες φυσικοθεραπείας και μασάζ καθώς επίσης να απολαύσουν αφεψήματα και χυμούς υγείας από το κυλικείο.

Ώρες λειτουργίας: 9.00 – 19.00 καθημερινά.

Πληροφορίες:  Τηλ. 22740 21979

Υπενθυμίζεται ότι το θερμό ιαματικό νερό των Αγιασμάτων ωφελεί σε μια σειρά από παθήσεις, όπως:

Ρευματοπάθειες, αρθροπάθειες, ισχιαλγίες, οσφυαλγίες, παθήσεις του νευρικού συστήματος, γυναικολογικές παθήσεις, κακώσεις – διαστρέμματα – θλάσεις, τενοντίτιδες κ.ά.

Η χρήση θερμού ιαματικού νερού χαρίζει υγεία και ευεξία σε όλους. Στις μεγαλύτερες, αλλά και στις νεότερες ηλικίες. Στις νεότερες ηλικίες το θερμό ιαματικό νερό βοηθάει, μεταξύ άλλων

  • στην καταπολέμηση της ακμής, ενώ μπορεί επίσης να συμβάλλει στην θεραπεία/ανακούφιση εκζεμάτων και της ψωρίασης και ακόμα και της απλής ξηροδερμίας.

Η «ταυτότητα» του ιαματικού νερού των Αγιασμάτων είναι η εξής:

  • Υπέρθερμο – Μεταλλικό Cl – Na –Mη – Li – Sr – Br – F,  υπερτονικό, ασθενώς  ραδιενεργό ιαματικό νερό.

Τα Αγιάσματα είναι ιδανικός τόπος για εισπνοθεραπεία με θαλασσινό νερό. Τα μελτέμια το καλοκαίρι και οι βοριάδες τον χειμώνα συμβάλλουν σε έντονο κυματισμό που καθώς καταλήγει με ορμή στις ακτές δημιουργεί σύννεφα ολόκληρα αιωρούμενων σταγονιδίων θαλασσινού νερού.

Κατά την διαμονή του στα Αγιάσματα, ο επισκέπτης, παράλληλα με τα θερμά λουτρά μπορεί να συμμετέχει σε μια σειρά από δραστηριότητες, όπως

  • περίπατοι σε ένα δίκτυο πλέον των 50 χλμ. περιπατητικών διαδρομών στις πλαγιές της κοιλάδας των Αγιασμάτων,
  • Μπάνια στην θάλασσα,
  • Επισκέψεις σε αξιοθέατα, όπως τα μεταλλεία αντιμονίου, τα οινοποιεία της περιοχής, πολλά μοναστήρια και ξωκλήσια, επισκέψεις στα γύρω χωριά με συμμετοχή ενδεχόμενα σε πολιτιστικές δραστηριότητές τους κ.ά.

Λόγω αυξημένης επισκεψιμότητας και για την ταχύτερη και καλύτερη εξυπηρέτηση των επισκεπτών προτείνεται η προηγούμενη τηλεφωνική επικοινωνία για κρατήσεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.