Ένας άνθρωπος που τον έλεγαν Otto, μία προβλέψιμη dramedy

 

Στο Ένας άνθρωπος που τον έλεγαν Otto (A man called Otto) ένας στριφνός συνταξιούχος από τις Η.Π.Α. (Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής) αναπολεί τα νιάτα του και τη χαμένη σύντροφο της ζωής του προσπαθώντας παράλληλα να αυτοκτονήσει. Τελικά, θα βγει από τα προσωπικά του αδιέξοδα ανακαλύπτοντας τη σημασία της κοινωνικότητας και της κοινότητας στα πρόσωπα των γειτόνων του.

Στη συγκεκριμένη ταινία, η οποία βασίζεται στο βιβλίο A man called Ove, του Fredrik Backman (https://fredrikbackmanbooks.com/books/fredrik-backman-a-man-called-ove.html), ο βασικός πρωταγωνιστής της, Tom Hanks, έδειξε για ακόμα μία φορά την ικανότητά του να παίζει κάνοντας μορφασμούς. Επίσης, καλή ιδέα ήταν η απόδοση του ρόλου του νεαρού Otto στον Truman Hanks, αφού ο τελευταίος μοιάζει πολύ με τον πατέρα του, ενώ το soundtrack, αν και δεν ήταν κάτι πρωτότυπο, καθώς παραπλήσια μουσική έχει φτιαχτεί στο παρελθόν για films του παραπάνω κινηματογραφικού είδους, ταίριαξε με τη γλυκόπικρη ιστορία που συνόδεψε. Παρόλα αυτά, στο σενάριο υπήρξε ένα άγχος συμπερίληψης πολλών θεμάτων που απασχολούν τις σύγχρονες Η.Π.Α., όπως οι μετανάστες από τη Λατινική Αμερική, οι ζωές LGBTQI ατόμων και η κυριαρχία των κτηματομεσιτικών και ασφαλιστικών εταιρειών στην καθημερινότητα των ανθρώπων, χωρίς, ωστόσο, να θίγεται εις βάθος κανένα από αυτά. Έτσι δε δίνεται αρκετός χώρος για την ανάπτυξη των χαρακτήρων, κυριαρχούν στερεοτυπικοί διάλογοι γύρω από τα ανωτέρω ζητήματα και αυτό που μένει από το έργο είναι μόνο η προσπάθεια του Otto να εξωτερικευτεί.

Η ταινία προβλήθηκε τη Δευτέρα 09/01/2023 στον Κινηματογράφο Premiere της Χίου (https://www.facebook.com/premiere.cinema.chios) σε ένα κοινό που δεν ξεπερνούσε τα 25 άτομα. Μακάρι περισσότεροι/ες Χιώτες/Χιώτισσες να επιλέγουν, για την έξοδό τους, το πιο πάνω cinema την πρώτη μέρα κάθε εβδομάδας γιατί τότε η είσοδος σε αυτό αξίζει μόλις πέντε ευρώ.

 

Κώστας Καγκελίδης

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.