Ένας μόνο ιατρός για τους κατοίκους της Αμανής – Στον αέρα η ιατρική περίθαλψη

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκονται οι πολίτες του νησιού και συγκεκριμένα οι κάτοικοι και επισκέπτες των χωριών της Αμανής, αφού ακόμα και αυτή τη στιγμή που στην Αμανή κατοικούν περί τους 4.000 ανθρώπους, το πολυδύναμο ιατρείο Βολισσού, βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα καθώς λειτουργεί με μόνον έναν ιατρό.

Σύμφωνα με όλα όσα δήλωσε η εντεταλμένη σύμβουλος Αμανής, κα Βιβή Ποταμούση στο πολυδύναμο ιατρείο Βολισσού εν μέσω θερινής περιόδου εργάζεται 24 ώρες το 24ωρο μόνο 1 αγροτικός γιατρός, στην προσπάθειά του να καλύψει όλα τα χωριά της Αμανής.  Υπήρχε συμφωνία να ανεβαίνει γενικός γιατρός  στην Βολισσό δυο φορές την εβδομάδα, όμως αυτό δεν συνέβη ποτέ, παρά μόνο ο γενικός ιατρός επισκέπτεται την Αμανή 1 φορά το μήνα.

Η κ. Ποταμούση χαρακτηρίζοντας επικίνδυνη την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο χώρο της υγείας ζητά από την πολιτεία να λάβει τα μέτρα της και να αναλάβει τις ευθύνες της.

«Η περιοχή της Αμανής πρέπει να έχει τους 3 αγροτικούς γιατρούς που προβλέπονται» ανέφερε σε δήλωσή της.

Παράλληλα η κ. Ποταμούση αναφέρθηκε και στο ζήτημα της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ.

«Συγκεκριμένα», είπε «την περασμένη εβδομάδα κλήθηκε το ασθενοφόρο της Βολισσού, το οποίο κινείται με εθελοντή σε έκτακτες και σημαντικές περιπτώσεις, μόνο σε γεγονότα “ζωής και θανάτου” να μεταβεί στα Καμπιά για να κατεβάσει ασθενή στο Νοσοκομείο με δεδομένο ότι το ΕΚΑΒ δεν μπορούσε να εξυπηρετήσει». Κατάντια, χαρακτήρισε την κατάσταση αυτή. Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου. Στα χωριά της Αμανής αυτή τη στιγμή κατοικούν πολλοί άνθρωποι – επισκέπτες, παιδιά και ηλικιωμένοι. Θα πρέπει η πολιτεία και όλοι οι αρμόδιοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να φροντίσουν ώστε να καλυφθεί το συντομότερο δυνατό η περιοχή.
Αυτή η κατάσταση δυστυχώς έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω υποβάθμιση των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών στην περιοχή, παρόλο που στο πρόσφατο παρελθόν έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.