Ένωση Γονέων: Τα πολυδιαφημιζόμενα 90.000 τάμπλετ από το Υπουργείο Παιδείας ακόμα αναμένονται και σε τοπικό επίπεδο ξανακαταγράφουμε τις ανάγκες…

Ως γονείς και κηδεμόνες βρισκόμαστε στη δυσάρεστη κατάσταση, για δεύτερη φορά φέτος, να αντιμετωπίζουμε το καθολικό κλείσιμο των εκπαιδευτικών δομών με τις συνέπειες που το συνοδεύουν σε κοινωνικό , ψυχολογικό, οικονομικό επίπεδο για εμάς και κυρίως για τα παιδιά μας.
Αν και αυτή η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη όπως όλοι γνωρίζουμε από την Άνοιξη και ενώ όλοι συζητούσαν την έλευση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, η προετοιμασία του Κράτους κατά κύριο λόγο και των τοπικών αυτοδιοικητικών θεσμών αποδείχθηκε ανύπαρκτη.
Σε αντίθεση με την πρώτη αναστολή λειτουργίας των σχολείων, η τηλε-εκπαίδευση είναι πλέον υποχρεωτική (καλώς ώστε να συνεχιστεί μια κάποια εκπαιδευτική διαδικασία) χωρίς όμως να έχουν εξασφαλιστεί τα μέσα για την απρόσκοπτη παρακολούθηση από όλους τους μαθητές.
Αν και η καταγραφή αναγκών σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό είχε γίνει από την Άνοιξη, άρα υπήρχε μία εικόνα, δεν έγινε καμία προσπάθεια προμήθειας με σκοπό να καλυφθούν όσοι έχουν πρόβλημα. Εξαίρεση είχαμε μόνο στην περίπτωση δωρεών από ιδιώτες και αγορά ελάχιστων μηχανημάτων από τα ταμεία σχολείων όπου υπήρχε η οικονομική δυνατότητα.
Τα πολυδιαφημιζόμενα 90.000 τάμπλετ από το Υπουργείο Παιδείας ακόμα αναμένονται και σε τοπικό επίπεδο ξανακαταγράφουμε τις ανάγκες…
Ο Δήμος αν και υπάρχουν αποφάσεις Δημοτικού συμβουλίου , σχολικών επιτροπών αλλά και εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας από την Άνοιξη δεν έχει προχωρήσει σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες για επίλυση του προβλήματος. Η Περιφέρεια σε αντίθεση με άλλες περιοχές της χώρας δεν έχει βοηθήσει.
Στη μέση οι μαθητές οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί, να προσπαθούμε να βρούμε λύση σε προβλήματα για τα οποία δεν ευθυνόμαστε.
Απαιτούμε άμεση λύση ώστε:
Να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση για όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς με την παροχή όπου χρειάζεται εξοπλισμού αλλά και υπηρεσιών διαδικτύου. (κυρίως σε οικογένειες με άνεργους γονείς, μονογονεϊκές, πολύτεκνες και άλλες ευάλωτες ομάδες).
Να υπάρξει μέριμνα για τα παιδιά που δεν καταφέρνουν να συνδεθούν για τεχνικούς λόγους (απουσίες, κάλυψη ύλης κτλ)
Περιμένουμε από όλους τους εμπλεκόμενους άμεση κινητοποίηση και συνεργασία μεταξύ τους ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να διασφαλιστεί το αυτονόητο δικαίωμα όλων των παιδιών για ισότιμη μάθηση.
Για το ΔΣ της Ένωσης Γονέων Χίου
Ο πρόεδρος                   Ο γραμματέας
Μιχάλης Πουλάδας           Νικόλαος Νικολαϊδης
ΥΓ. Μικρή σημασία έχει αλλά τα πολυδιαφημισμένα παγούρια του Υπουργείου ακόμα αγνοούνται για το νησί μας, ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.