Έπεσε πυροσβεστικό ελικόπτερο στην Σάμο. Αγνοείται το τριμελές πλήρωμά του

Λίγο μετά τις 6.00 μ.μ. της Τετάρτης 13 Ιουλίου 2022 έπεσε στην θάλασσα της Σάμου, στην περιοχή του Αγίου Μηνά, ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο που επιχειρούσε στην κατάσβεση πυρκαγιάς στο νησί .

Το πυροσβεστικό ελικόπτερο ήταν τύπου Mi8 και ήταν μισθωμένο από την Ουκρανία. Ήδη στον όρμο Πλάκας έχει ξεκινήσει αποστολή έρευνας διάσωσης ενώ στο ελικόπτερο βρίσκεται τριμελές πλήρωμα(άλλοι ισχυρίζονται τετραμελές) αποτελούμενο από αλλοδαπούς (ένα Ρουμάνο, δύο Μολδαβούς)  και έναν Έλληνα .

Σύμφωνα με αναφορές από κατοίκους του νησιού ο πιλότος είναι νεκρός και το ελικόπτερο ανήκει στην πυροσβεστική.

Το τοπικό μέσο ενημέρωσης SAMOS24.GR, ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφία που φέρεται να αποτυπώνει την στιγμή της πτώσης.

Νεώτερη ενημέρωση :  Λίγο μετά τις 18:40, βρέθηκαν δυο διασωθέντες από το λιμενικό και αναζητούνται ακόμα δυο άτομα του πληρώματος.

 

Η πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη καίει σε δασική έκταση και σε δύσβατο σημείο, χωρίς ωστόσο να απειλεί σπίτια.

Στο σημείο σπεύδουν επίγειες και εναέριες δυνάμεις και συγκεκριμένα 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Την ίδια ώρα, σε επιχειρησιακή ετοιμότητα είναι το Πυροσβεστικό Σώμα λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για αύριο Πέμπτη 14 Ιουλίου, για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Αττικής -Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
Περιφέρεια Πελοποννήσου (ΠΕ Αργολίδας, ΠΕ Κορινθίας)
Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
Περιφέρεια Κρήτης
Συνεπώς, τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα συνεχιστούν οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.