Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στις διοικήσεις των Νοσοκομείων

Τα πάνω κάτω φέρνει στη διοικητική διάρθρωση των νοσοκομείων η ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Σύμφωνα με το άρθρο 39 που έχει τεθεί σε διαβούλευση, προβλέπονται σαρωτικές αλλαγές στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας των νοσοκομείων. Το εν λόγω νομοσχέδιο, και συγκεκριμένα το άρθρο 39, προβλέπει για τα νοσοκομεία ως τριακόσιες ενενήντα εννέα (399) οργανικές κλίνες 7μελές ανώτατο διοικητικό όργανο, ενώ για νοσοκομεία με τετρακόσιες (400) και άνω οργανικές κλίνες προβλέπεται 9μελές διοικητικό συμβούλιο.

Με την ψήφιση του νόμου τα διοικητικά συμβούλια των νοσοκομείων θα αποτελούνται από:
-Τον διοικητή του νοσοκομείου, ως πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου.
-Δύο μέλη σε νοσοκομεία έως τριακόσιες ενενήντα εννέα (399) οργανικές κλίνες και τρία μέλη σε νοσοκομεία με τετρακόσιες (400) και άνω οργανικές κλίνες, που ορίζονται από τον υπουργό Υγείας με τους αναπληρωτές τους. Από τα μέλη αυτά το ένα ορίζεται ως αντιπρόεδρος, ο οποίος είναι μερικής απασχόλησης, στα νοσοκομεία έως τριακόσιες ενενήντα εννέα (399) οργανικές κλίνες στα οποία δεν προβλέπεται αναπληρωτής διοικητής.
Στα νοσοκομεία με τετρακόσιες (400) οργανικές κλίνες και άνω αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου ορίζεται ο αναπληρωτής διοικητής. Στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία ένα από τα τακτικά και ένα από τα αναπληρωματικά μέλη που διορίζει ο
υπουργός Υγείας πρέπει υποχρεωτικά να είναι μέλος ΔΕΠ του ιατρικού τμήματος του οικείου ΑΕΙ.
-Τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου ως αντιπρόεδρο, σε νοσοκομεία με τετρακόσιες (400) και άνω οργανικές κλίνες, με αναπληρωτή του τον διευθυντή της διοικητικής υπηρεσίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.