Έτοιμο το Μικτό Κέντρο Διημέρευσης ΠΣΑμεΑ στην περιοχή Βελονάς–Νεχώρι – Οι εγγραφές ξεκίνησαν

Ένα ακόμα πολύ σημαντικό έργο για τη Χίο και τους κατοίκους της πραγματοποιήθηκε τις προηγούμενες ημέρες χάρη στη συμβολή της Ευρώπης, των ταμείων της και των κονδυλίων που διατέθηκαν με στόχο την ολοκλήρωση των εργασιών για την αναβάθμιση των υποδομών του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας για άτομα με ειδικές ανάγκες.  Το έργο πραγματοποιήθηκε με προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας  Βορείου Αιγαίου και του Παγχιακού Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία – ΠΣΑμεΑ, σε τμήμα του κτηρίου του «Οίκου Αγάπης» το οποίο παραχωρήθηκε στον Παγχιακό Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία – ΠΣΑμεΑ από την Ιερά Μητρόπολη Χίου. Η αναβάθμιση του κτηρίου με προϋπολογισμό 760.000,00 ευρώ χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς πόρους του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020».

Η Περιφερειακή Ενότητα Χίου για ακόμα μια φορά αξιοποίησε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τους ευρωπαϊκούς πόρους υλοποιώντας έργα προς όφελος της κοινωνίας που στόχο έχουν την αντιμετώπιση των προβλημάτων στέγασης και διαβίωσης των ατόμων με ειδικές ανάγκες καθώς και την άμβλυνση των κοινωνικών διακρίσεων και ανισοτήτων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. Παντελής Μπουγδάνος σε δηλώσεις του ανέφερε: «Πρόκειται για ένα σύγχρονο και λειτουργικό έργο που σκοπό έχει να προσφέρει στα άτομα με ειδικές ανάγκες ένα φιλόξενο περιβάλλον με έμφαση στη δημιουργική απασχόλησή τους, συμβάλλοντας έτσι στην ενσωμάτωσή τους στο κοινωνικό σύνολο και στη βελτίωση της προσωπικής εξέλιξής τους».

Ο ΠΣΑμεΑ ευχαριστεί όλους όσοι συνετέλεσαν στην μακρόχρονη προσπάθειά για την ίδρυση του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ

«Τη Διοικητική Παράδοση του έργου «Μικτό Κέντρο Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας ΑμεΑ « Η ΓΕΦΥΡΑ» του ΠΣΑμεΑ, έκανε ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, κ. Παντελής Μπουγδάνος, στον Παγχιακό Σύλλογο ΑμεΑ, ο οποίος είναι ο Φορέας Λειτουργίας του Κέντρου.

Η Παράδοση αφορά στην κτιριακή αναβάθμιση του ΚΔΗΦ, και βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τον εξοπλισμό και τη προμήθεια του Ειδικά Διασκευασμένου οχήματος, για την μεταφορά των ωφελουμένων Α με Α που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα, ενώ παράλληλα θα δημοσιευτεί η προκήρυξη για την πρόσληψη του προσωπικού.

Το Μ.Κ.Δ.Η.Φ.ΑμεΑ « Η ΓΕΦΥΡΑ» του ΠΣΑμεΑ, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014- 2020 για τη χρηματοδότηση των Λειτουργικών του δαπανών, και η έναρξη της λειτουργίας του προβλέπεται για τον Σεπτέμβριο του 2021. Η χωρητικότητα του είναι για 20-25 άτομα, για ηλικίες από 18 ετών και άνω.

Ο ΠΣΑμεΑ ευχαριστεί όλους όσους συνετέλεσαν στην μακρόχρονη προσπάθειά μας για την ίδρυση του Μ.Κ.Δ.Η.Φ. και εύχεται η λειτουργία του να αρχίσει σύμφωνα με τον προγραμματισμό» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δ.Σ..

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι οι εγγραφές ξεκίνησαν. Πιο αναλυτικά, το αναγνωρισμένο Σωματείο με την επωνυμία Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία που λειτουργεί το «Μικτό Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας για Α.με.Α. « η Γέφυρα» του Π.Σ.Α.με.Α.  κάνει γνωστό ότι   έως τις 20/7/2021  οι άμεσα ωφελούμενοι της δομής που θα λειτουργήσει ως Μικτό Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για Α.μεΑ και συγκεκριμένα τα άτομα με κινητικές αναπηρίες ή με αισθητηριακές αναπηρίες ή με νοητική υστέρηση ή με πολλαπλές αναπηρίες ή με διαφορετικού είδους αναπηρία μπορούν να υποβάλλουν ΑΙΤΗΣΗ-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ-ΔΗΛΩΣΗ,  στο πλαίσιο της απόφασης ένταξης της Πράξης «ΜΙΚΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΗΜΕΡΕΥΣΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΓΙΑ Α.ΜΕ.Α. «Η ΓΕΦΥΡΑ» του Π.Σ.Α.ΜΕ.Α.  με Κωδικό ΟΠΣ 5086731 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.