Έφτασε στον Πειραιά το «Νήσος Σάμος» με 466 μετανάστες

Η προσπάθεια αποσυμφόρησης από τα κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης στα ελληνικά νησιά συνεχίζεται από την κυβέρνηση, καθώς στις 6:30 το πρωί έφτασε στον Πειραιά το «Νήσος Σάμος» στο οποίο επέβαιναν 466 μετανάστες.
Στην πλειοψηφία τους οι 453 μετανάστες έφυγαν από το Κέντρο Υποδοχής της Μόριας, ενώ 13 έφυγαν από το Καρά Τεπέ. Ο τελικός προορισμός τους θα είναι στη δομή του Βαγιοχωρίου, η οποία βρίσκεται κοντά στη λίμνη Βόλβη της κεντρικής Μακεδονίας. Στην πλειοψηφία τους είναι Αφγανοί μετανάστες με τις οικογένειές τους, οι οποίοι είτε δικαιούνται άσυλο, είτε έχουν αιτηθεί. Όσοι δεν έχουν δικαίωμα ασύλου θα μεταφερθούν σε άλλα κέντρα, πριν ξεκινήσουν οι διαδικασίες επιστροφής τους. Νωρίτερα, ένα ακόμη καράβι έφτασε με μετανάστες από τη Σάμο και τη Χίο με 171 μετανάστες, οι οποίοι θα μεταφερθούν σε Σχιστό και Βαγιοχώρι. Στις 8 το πρωί αναμένεται η άφιξη ενός ακόμη πλοίου με 39 μετανάστες από τα κέντρα σε Λέρο και Κω.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.