Ήντα ΝΑΤΟ… Ήντα Συνδικάτο…

Δίνοντας τόν τίτλο στο σημερινό μου κείμενο με την λέξη ” Ήντα “, μου ήρθε στο μυαλό η παλιά ατάκα ή ρήση ή απόφθεγμα από την Χιώτικη κουλτούρα και διάλεκτο που λέει:

” Ήντα γίνεται στη Χιό; Κουντουρούι περισσό!” Και αμέσως θυμήθηκα την εποχή που τα κουντουρούδια ή χαρούπια την εποχή της δεκαετίας του 1950 ήταν η σοκολάτα σχεδόν όλων των Ελλήνων μετά την κατοχή και τον εμφύλιο!
Σήμερα δεν γνωρίζω αν υπάρχουν ή αν υπάρχουν πάντως είναι ξύπνιοι επιχειρηματίες και τα έχουν βιομηχανοποιημένα και επεξεργασμένα με μεγάλη πέραση σ όλο τον κόσμο λόγω των θρεπτικών συστατικών τους!
Θυμάμαι στο χωριό μου την Καλλιμασιά της Χίου όπου βρίσκαμε κουντουρουδιές ανεβαίναμε πάνω και τα τρώγαμε με μεγάλη όρεξη και λαιμαργία επειδή ήταν ένα είδος σοκολάτας που τότε έφτιαχναν και το κουντουρουδόμελο και κουντουροάλευρο για να φτιάξουν γλυκά και κουλουράκια!

Ήταν η εποχή που είχαν ξεκινήσει να δημιουργούνται τόσο το ΝΑΤΟ από τις 4 Απριλίου του 1949 με έδρα τις Βρυξέλλες με 12 κράτη ιδρυτικά μέλη ,καθώς και από τον Μάιο του 1955 το άλλο σκέλος της αντιπαλότητας το Σύμφωνο της Βαρσοβίας όλων των κομμουνιστικών κρατών υπό την σκέπη της Σοβιετικής Ένωσης που τελικά διαλύεται το 1991 μόλις διάρκεια ζωής 36 χρόνια έσβησε και ο κομμουνισμός εκτός της Ελλάδας με το σφυροδρέπανο!

Τα πρώτα κράτη που εισήλθαν στο ΝΑΤΟ μετά την ίδρυση ήταν το 1952 η Ελλάδα και η Τουρκία και κατά διάφορα χρονικά διαστήματα ακολούθησαν και άλλα κράτη και έχουν φθάσει σήμερα να είναι 29 κράτη μέλη.

Όλοι γνωρίζουμε διαχρονικά την συμπεριφορά και την τακτική του ΝΑΤΟ έναντι της Ελλάδας με πόση μεγάλη αδιαφορία και μεροληψία έχει επιδείξει σε σχέση με την Τουρκία ! Πάντοτε μεροληπτική είναι η σχέση της συμμαχίας υπέρ της Τουρκίας έχουμε δεν έχουμε δίκιο που μέχρι σήμερα πάντα έχουμε.

Βλέπουμε σήμερα δυστυχώς παρά την διεθνή κατακραυγή από την παραβατικότητα και τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου και όλης της Μεσογείου τον απρόβλεπτο και απαράδεκτο γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ να τα κάνει πλακάκια μαζί με την Αντζελίνα που έχει βάλει όλους τους βορείους στο βρακί της και να προσπαθεί να περιπλέξει την Ελλάδα και να την παρουσιάσει ότι συμφωνεί για διάλογο με την Τουρκία χωρίς να αποσυρθούν τα πλοία της από την Ελληνική υφαλοκρηπίδα που το έχει επισημάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκάθαρα.

Συνέχεια ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ κάνει τα στραβά μάτια υπέρ της Τουρκίας για όλες τις πολεμικές ιαχές και ενέργειες σε όλη την περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης και Ασίας . Μήπως λέω μήπως; υπάρχει κάποιο προσωπικό συμφέρον ή της Νορβηγίας απ’όπου κατάγεται και ήταν και Πρωθυπουργός ;
Και εδώ θα πω ότι η κατάσταση είναι πλέον πολύ περιπεπλεγμένη και μου θυμίζει το αίνιγμα που αναφέρω στο βιβλίο μου στο κεφάλαιο ” Εξήντα πέντε χρόνια πίσω στην ιστορία Λαογραφικό Μουσείο Καλλιμασιάς ” και λέει: ” ανασούμπουρδου τα σκέλη κι είχα την μακριάν μπλεγμένη και με την σαχλαπούτα μου χτυπώ το μαλλιαρό σου ” . Δεν είναι σόκιν αλλά είναι ο αργαλειός και η γυναίκα που κάθεται ανακούρκουδα με τα πόδια σταυροπόδι και υφαίνει ως συνήθως υφάσματα αλλά αυτό που θέλω να επισημάνω είναι η κουρελού ” κουρελούδες ” που γίνονται από ότι παλιά ρούχα ξεφτισμένα και άχρηστα έχουν για πέταμα… όπως έχει καταντήσει σήμερα το ΝΑΤΟ μια ξεφτισμένη κουρελού και κουρελαρία ή όπως λέει και ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Makron ότι είναι εγκεφαλικά νεκρό!

Όλα τα κράτη μέλη του ΝΑΤΟ κάθε χρόνο συμμετέχουν σε συνεισφορά με το 2% ή το 3% του ΑΕΠ του προϋπολογισμού τους για τις ανάγκες και τους εξοπλισμούς πολεμικού υλικού κάθε μορφής και απ’ότι φαίνεται ολοκάθαρα τα καρπούνται οι μεγάλες πολεμικές βιομηχανίες των ισχυρών!

Και θέτω το μεγάλο ερώτημα γιατί δεν καταργείται αυτός ο ανεγκέφαλος οργανισμός αφού εκ των γεγονότων δεν προσφέρει τίποτα ή είναι ανίκανος ή πάντα έχει μεροληπτική θέση υπέρ της Τουρκίας που συμπεριφέρεται εχθρικά και προκλητικά ως ο μεγαλύτερος ταραχοποιός της περιοχής…. και να κάνουμε συνεργασία με ισχυρή φιλική δύναμη και το 2% του ΑΕΠ να το διαθέσουμε μαζί με τις Αμυντικές δαπάνες της χώρας μας και να είμαστε αυτάρκεις και δυνατοί και με γερές συμμαχίες;

Άλλωστε και πολλοί Ευπατρίδες Έλληνες που έχουν από την προσωπική τους δημιουργία όπως τελευταία ο κ. Πάνος Λασκαρίδης κάνουν μεγάλες προσφορές στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ελλάδας!

Και ίσως αυτή την φορά να συμφωνήσω με τον σύντροφό γενικό γραμματέα του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπα που αναφέρεται συνεχώς για το ανύπαρκτο και το εχθρικό ΝΑΤΟ , παρά τις αντίθετες ιδεολογικές μας αρχές εκείνος με τις Κολεκτίβες και εγώ ως φιλελεύθερος με την ελεύθερη οικονομία και την ιδιωτική πρωτοβουλία !
Πάντως όλοι οι Έλληνες πολίτες είναι απογοητευμένοι και εξαγριωμένοι από την συμπεριφορά και την μεροληπτική θέση του Γραμματέα του ΝΑΤΟ πάντα υπέρ της Τουρκίας!

Και το κερασάκι στην τούρτα ήρθε από τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δέχτηκε και βραβεύτηκε από το καθεστώς Ερντογάν και από τον ίδιο τον Σουλτάνο!

Δυστυχώς αυτά είναι τα ανδρείκελα της Ευρώπης.. γελοίοι, τραγικοί, μοιραίοι και επικίνδυνοι που δέχονται βραβεία από τον Σουλτάνο που πραγματοποιεί γενοκτονίες ! Όπως αναφέρει σε κύριο άρθρο η NEWSBOMB!

Καλά ξεμπερδέματα και καλό ξημέρωμα!
Εύχομαι ηρεμία και καλά Μυαλά!
Χίος 7 Σεπτεμβρίου 2020
Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.