Ήταν μια σπίθα στην αρχή και μιας βροχής ψιχάλα, κ έγινε η σπίθα πυρκαγιά και πέλαγος ή στάλα!

Το άρθρο είναι από πέρσι και έχει αναφορά στο μεταναστευτικό και στην Μόρια ! ……..

Τό σημερινό μου Άρθρο το ξεκινώ κάπως αλληγορικά με τούς στίχους πού έγραψε τό 1965 ο Χρήστος Αργυρόπουλος μουσική Απόστολος Καλδάρας και εκτέλεση η πολυαγαπημένη μου ΒΙΚΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ πού είναι ένα από τα τρία τραγούδια πού συγκλονίζουν την ζωή μου!

Το ακούω καθημερινά Δεν ξέρω πόσο σ’αγαπώ μέτρο δεν έχει η αγάπη είναι απ’ τον Ήλιο πιο ψηλά και δεν τήν φτάνει μάτι! Καί συνεχίζει με τον τίτλο τού άρθρου μου! Και εξηγώ τό γιατί αλληγορικά συγκρίνω τους στίχους με την σημερινή κατάντια που επικρατεί στο χώρο του μεταναστευτικού ζητήματος και έχει πανικοβληθεί η διεθνής κοινότητα! Όταν ξεκίνησε η ιστορία τό 2015 με τους Σύριους οικογενειάρχες μετανάστες του πολέμου σύσσωμη η Ελληνική κοινωνία και ειδικότερα τά νησιά μας τους αγκάλιασε σαν αδέλφια γιατί δυστυχώς έχουμε περάσει τεράστιες εμπειρίες Ελλήνων προσφύγων μεταναστών του παρελθόντος! Τούς ντύσαμε τους ταίσαμε τους ποτίσαμε τους προσφέραμε από το υστέρημα μας!

Πέρασαν χιλιάδες με προορισμό την Ευρώπη! Δυστυχώς άρχισαν να αναμιγνύονται πολλές φυλές καί πολλά έθνη φανατικών μουσουλμάνων από την Ανατολία καί την Αφρική πού δημιουργούσαν τεράστια προβλήματα εγκληματικότητας! Κλοπές βιασμούς αναρχικές εκδηλώσεις εμπορεία ναρκωτικών και τόσες άλλες παράνομες δραστηριότητες! Έχουν ανακατευθεί στην τεράστια αλυσίδα τού μεταναστευτικού πολλά και διεθνή συμφέροντα που κερδοσκοπούν εις βάρος της Ευρώπης και της Ελλάδας και φυσικά τών πραγματικών προσφύγων με πρωταγωνιστές τις διάφορες ανεξέλεγκτες ΜΚΟ ίσως και την Frodex με τους εμπόρους διακινητές πού ίσως συνεργάζονται καί με τόν ΣΟΥΛΤΑΝΟ πού αποβλέπει σέ γαιωστρατηγικά συμφέροντα καί πολεμικές επιχειρήσεις καί επιδιώξεις στην νοτιοανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο!

Ή τελευταία εισβολή των λαθραίων μεταναστών όπως καί Τούρκων με την πλειοψηφία από Αφρικανικές και Νοτιοασιατικές χώρες αποδεικνύει ότι είναι κατευθυνόμενη εισβολή για την παραπλάνηση και τήν καθημερινή αντιμετώπιση από τις δυνάμεις ασφαλείας της χώρας μας ίσως να Μας ρίχνουν στάχτη στά μάτια ! Πιστεύω με τίς λίγες αλλά σημαντικές στρατιωτικές γνώσεις που έχω ως έφεδρος αξιωματικός με τόν βαθμό τού Ταγματάρχη ότι χρειάζεται πλέον μεγάλη επαγρύπνηση για να μην βρεθούμε σε δύσκολες καί ανεπανόρθωτες καταστάσεις!

Τα γεγονότα δείχνουν πλέον ότι δεν έχουμε να κάνουμε με οικογένειες προσφύγων πολέμου από την Συρία αλλά από κάθε καρυδιάς φανατισμένο μουσουλμανικό καρύδι πού έχει κάνει εισβολή στο έδαφος μας! Χρειάζεται η αντιμετώπιση να είναι ανάλογη καί να σταλούν πίσω από εκεί πού Μας κουβαλήθηκαν ! Καθημερινά τούς βλέπουμε να τριγυρίζουν μέσα στους δρόμους σάν την άδικη κατάρα με πανάκριβα κινητά να τρώνε τζάμπα να λαμβάνουν επίδομα που δεν το έβλεπαν ούτε στον ύπνο τους στον τόπο τους καί να δημιουργούν τον φόβο με την προκλητικότητα πού φέρονται στην τοπική κοινωνία ! Έπρεπε από τήν αρχή να καταλάβουν ότι ευρίσκονται σε ξένη χώρα με νόμους με ήθη και έθιμα πού πρέπει νά σέβονται και να αυτόεξυπηρετούν τον εαυτό τους και όχι να είμαστε υπηρέτες τους επειδή αυτό λέει η Ευρωπαϊκή νομοθεσία , φυσικά για τους πρόσφυγες πολέμου και όχι για τους οικονομικούς μετανάστες! Κρούω τον κώδωνα του κινδύνου τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στις ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να επαγρυπνούν γιατί δυστυχώς έχουμε νά κάνουμε με πονηρούς και τρελούς ! Ίσως οι φωτιές στην Μόρια δεν είναι τυχαίο γεγονός αλλά εγκάθετο ! Δεν είμαι σίγουρος αν βρεθούμε σε ενδεχόμενη δύσκολη θέση θά έχουμε την δέουσα υποστήριξη των συμμάχων ή θά είμαστε όπως πάντα μόνοι μας; Επί χρόνια γράφω καί προβάλλω με τον τρόπο μου τα τεράστια προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσουμε ! Εύχομαι να φωτίσει ή ΠΑΝΑΓΙΆ και ο Χριστός όλους τους διοικούντες την ανθρωπότητα!

Χίος, 30 Σεπτεμβρίου 2019

Λευτέρης Πυκνής

Μαλλιάς Καλλιμασιωτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.