Ή είμαι καντέμης… ή συμβαίνουν μπροστά μου για να τα προβάλλω!

Όπως ξεκίνησα με τον τίτλο του κειμένου μου ή πράγματι είμαι καντέμης ή συμβαίνουν μπροστά μου ατυχήματα μέσα στο δρόμο  !Προχθές και γύρω στις 11π.μ.και ενώ προχωρούσα από την οδό Απλωταριάς προς την οδό Φιλίππου Πασπάτη έξω από το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου είδα μέσα έναν νεαρό πατέρα να διδάσκει στο παιδί του μπροστά στο εικόνισμα κάνοντας μαζί συγχρόνως και τον σταυρό τους το ” Άγιος ο Θεός Άγιος ισχυρός Άγιος αθάνατος ελέησον ημάς”.

Είπα μέσα μου να υπάρχουν ακόμη νέοι γονείς με ήθος και Ηθική αλλά και Χριστιανοί Ορθόδοξοι που μαθαίνουν και διδάσκουν με αρχές τα παιδιά τους!
Δεν πρόλαβα όμως να το σκεφτώ καλά καλά και βλέπω όπως κατέβηκε μία μεσόκοπη κυρία μεταξύ 50 έως 60 περίπου χρόνων κανονικού αναστήματος και βάρους από το υψηλό και στενό πεζοδρόμιο φάρδους 30 πόντους από την απέναντι πλευρά στο αριθμό Νο 8 και έφθασε στο μέσον του δρόμου να σκουντουφλάει πάνω στα φωσφορίζοντα (κέρατα) καρφιά που προεξέχουν δύο τρείς πόντους από το δάπεδο του δρόμου και να σβουρνάει σαν τερματοφύλακας μπρούμυτα κάτω… ευτυχώς πρόλαβε και έβαλε τα χέρια της και την τσάντα που κρατούσε και δεν έσπασε τα μούτρα της ή τα πλευρά της!
Δεν πρόλαβα να πάω εγώ κοντά γιατί αμέσως έτρεξε μια νέα κοπέλα και πετάχτηκε έξω από το εκκλησάκι ο νεαρός πατέρας και την βοήθησαν και σηκώθηκε!
Πήγα κοντά και την ρώτησα εάν πονάει πουθενά και όταν μου είπε όχι .. αμέσως πήρε στροφές το μυαλουδακι μου και της είπα να βγάλω μια φωτογραφία το δάπεδο του δρόμου με τα κέρατα που προεξέχουν και τα παπούτσια της που όπως φαίνονται είναι λευκά και ίσια χωρίς τακούνια!
Τώρα δεν μπορώ να καταλάβω το τί ρόλο παίζουν αυτά τα κέρατα στο κέντρο του δρόμου σε όλο το πλάτος σε τέσσερις σειρές και σε απόσταση άλλων είκοσι μέτρων πρίν βγούμε στην Απλωταριά στο ίδιο μοτίβο μια από τα ίδια!
Άκουσα από γείτονες ότι αυτό γίνεται πολύ συχνά και πέφτουν κάτω πολλοί άνθρωποι και άντρες και γυναίκες ειδικότερα που φορούν και τακούνια και έχουν ψιλοτραυματιστεί ελαφρά!
Και θέτω το ερώτημα σε κάθε αρμόδιο γιατί να υπάρχουν αυτά τα κέρατα τά φωσφορίζοντα μέσα στο δρόμο και τι ρόλο παίζουν αφού πολλές φορές έχουν πέσει κάτω και μηχανάκια!
Ξέρω ότι η δικαιολογία θα είναι για να κόβουν ταχύτητα τα οχήματα!
Αφού εκ των πραγμάτων είναι αδύνατον πολλές φορές από την πολυκοσμία και τον συνωστισμό στον πολυσύχναστο δρόμο και με τα παρκαρισμένα μηχανάκια να περάσουν όχι να τρέξουν με μεγάλη ταχύτητα τα οχήματα , γιατί δεν βγάζουν αυτά τα κέρατα προτού σκοτωθεί κανένας άνθρωπος και θα τραβιούνται οι αρμόδιοι φορείς και οι υπεύθυνοι;
Βλέπετε το έχει η μοίρα μου να συμβαίνουν ατυχήματα μπροστά στα μάτια μου όπως πρίν λίγες μέρες με το κομμένο κολονάκι με τροχό μέσα στο κέντρο της Απλωταριάς ……ίσως για να έρχονται στην επιφάνεια τα στραβά τα κακά και τ’ ανάποδα!
Καλό ξημέρωμα και καλό μήνα!
Χίος 2 Οκτωβρίου 2020
Λευτέρης Πυκνής Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.