« Ίδιοι και Διαφορετικοί…. ζούμε μαζί !!»

 

Είναι πολύ δύσκολο να αναπαραγάγεις τα συναισθήματα που σου προκαλούν οι στιγμές που έχεις ζήσει, σε δεύτερο χρόνο. Είναι όμως σίγουρο ότι αναπολώντας τις στιγμές  εκείνες νιώθεις την ίδια συγκίνηση και αισθάνεσαι τυχερός που τις έζησες …!!!

Ο λόγος για την μικρή θεατρική παράσταση με τίτλο « Ίδιοι και Διαφορετικοί …ζούμε μαζί !!», που φιλοξενήθηκε στις 3ήμερες εκδηλώσεις του Μουσικού Σχολείου Χίου, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, Δήμου Χίου από 9 έως και 11 Μαΐου 2023, στο πλαίσιο της προσπάθειας για δημιουργία μιας «συμπεριληπτικής Κοινωνίας», την οποία πρέπει να επιδιώκουμε και να υποστηρίζουμε όλοι, και που στην  προκειμένη περίπτωση μπροστάρης ήταν η νέα γενιά, οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου, πάντα βέβαια με την υποστήριξη των καθηγητών και των γονέων τους.

Η παράσταση δόθηκε στις 9 Μάη και μας εξέπληξε όλους, τόσο για την απόδοση των ρόλων, τους οποίους ερμήνευσαν οι φιλοξενούμενοι του Μικτού Κέντρου Διημέρευσης και Ημερήσιας Φροντίδας, « Η ΓΕΦΥΡΑ» με την υποστήριξη και την συμμετοχή των εργαζομένων  σε αυτήν.

Την  σκηνοθεσία και διασκευή του έργου έκανε η πάντα δημιουργική και πολυτάλαντη φίλη και εθελόντρια του Κέντρου μας Ευγενία Ασλανίδου. Η Μουσική επένδυση και τα τραγούδια που επέλεξε η εξίσου καλή μας φίλη Μίτση Ακογιούνογλου,μουσικοθεραπεύτρια, με την συμμετοχή της Ευαγγελία Τσιάρα. απογείωσαν κυριολεκτικά το έργο, προσδίδοντάς του ιδιαίτερη αξία !! Η δημοσιοποίηση της παράστασης έγινε με αφίσα την οποία φιλοτέχνησε ο Έβης Χρήστου με τον μοναδικό και ιδιαίτερο τρόπο που χαρακτηρίζει τα έργα του!!

Το Δ.Σ. του ΠΣΑμεΑ,  που είναι ο Φορέας Λειτουργίας της ¨ΓΕΦΥΡΑΣ», ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνετέλεσαν στην υλοποίηση της παράστασης και εύχεται να ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες συνεργασίες με φορείς που έχουν στόχο μια συμπεριληπτική  και αλληλέγγυα Κοινωνία.!!

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.