Αέρας νίκης από την πρώτη Κυριακή στην Κεντρική Προεκλογική Ομιλία του Κώστα Μουτζούρη

Η κεντρική προεκλογική ομιλία του νυν και εκ νέου υποψηφίου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, κου  Κώστα Μουτζούρη έγινε την Κυριακή 1η Οκτωβρίου στο Μπούρτζι της Χίου. Πλήθος κόσμου, φίλων και ψηφοφόρων της παράταξης «ΑΛΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» παρευρέθησαν στην εκδήλωση η οποία είχε παλμό, δυναμισμό και ενέπνευσε το αίσθημα της νίκης. Μάλιστα ο παρουσιαστής της εκδήλωσης, δημοσιογράφος και υποψήφιος του Κ. Μουτζούρη, κος Γιάννης Συνάνης, δήλωσε από το βήμα, ότι τα μαθηματικά που γνωρίζει… δίνουν την νίκη από την πρώτη Κυριακή!

Αισιόδοξος εμφανίστηκε και ο κος Κ. Μουτζούρης στην ομιλία του, παρόλο που όπως είπε « έχουμε να παλέψουμε με την θέληση μιας ολόκληρης Κυβέρνησης… αλλά θα νικήσουμε!»

Ο κος Μουτζούρης έδωσε έμφαση για μια ακόμη φορά στο Μεταναστευτικό, παρουσιάζοντας το πρόβλημα από την αρχή και πώς η Περιφέρεια ακολούθησε τις επιταγές των κατοίκων του Βορείου Αιγαίου για μια καταγραφή και προώθηση των παράτυπων- παράνομων οικονομικών μεταναστών και προσφύγων εκτός των Νησιών αλλά και την ταυτόχρονη φύλαξη των συνόρων. Έκρουσε τον «κώδωνα του κινδύνου» γιατί, όπως είπε, οι πίνακες που του δίδονται κάθε εβδομάδα, δείχνουν ξανά μεγάλες μεταναστευτικές ροές και αναρωτήθηκε «αν τώρα Οκτώβριο, έχουμε χιλιάδες μετανάστες στα Νησιά μας , τι θα γίνει τον Απρίλιο; Η Κυβέρνηση θέλει μια Περιφερειακή Αρχή που θα υλοποιήσει τα σχέδια  της στο θέμα. Εμείς επιλέξαμε να είμαστε ξανά ανεξάρτητοι.»

Στην συνέχεια ο κος Περιφερειάρχης, παρουσίασε κάποια από τα έργα που υλοποιήθηκαν την τετραετία  στην Χίο. Εξήρε τα έργα εκείνα που εξυπηρετούν άμεσα τους πολίτες, για παράδειγμα την πτέρυγα που δόθηκε σε λειτουργία στο Νοσοκομείο Χίου και τις δύο νέες Κλινικές. Υποσχέθηκε ότι θα είναι ξανά κοντά στον πολίτη της Χίου και την επόμενη θητεία και ότι αυτή θα είναι ανθρωποκεντρική. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε « καλά είναι οι δρόμοι… δεν χρειαζόμαστε άλλους, πρέπει να στηρίξουμε τους ανθρώπους».

Δήλωσε πολύ υπερήφανος που η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου από 14η στις 15, έφθασε να είναι 5η στην απορρόφηση κονδυλίων με στόχο να γίνει πρώτη ή δεύτερη στα επόμενα χρόνια.

Τέλος ζήτησε την ψήφο της Χίου, των Ψαρών και των Οινουσσών ώστε να μπορέσει να υπηρετήσει τους πολίτες του Β. Αιγαίου για μια ακόμη περίοδο και να μπορέσει έτσι να ολοκληρώσει το έργο που οραματίστηκε αλλά και που ζητούν οι τοπικές κοινωνίες.

Ακολούθησε η παρουσίαση των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων.

 

        

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.