Αίτημα στον υπ. Ναυτιλίας για ακτοπλοϊκή σύνδεση νησιών Βορείου Αιγαίου με το λιμάνι Βόλου

Έγγραφο προς τους υπουργούς  Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής , Τουρισμού και  Μετανάστευσης , απέστειλε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Νίκος Νύκτας, προκειμένου να τους εκφράσει το αίτημα των πολιτών της νησιών του Νορείου Αιγαίου για δημιουργία ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών με το λιμάνι του   Βόλου. Σε αυτήν αναφέρει:

“Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Βορείου Αιγαίου με το λιμάνι του Βόλου, ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ελλάδας το οποίο εξυπηρετεί ολόκληρη τη Θεσσαλία και μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας,  αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων των νησιών μας, του ταξιδιωτικού κοινού και των μεταφορικών εταιριών. Για τα νησιά μας  οι συνδέσεις με την ηπειρωτική χώρα είναι όπως γνωρίζετε ύψιστης σημασίας, για κοινωνικούς, οικονομικούς, αλλά και εθνικούς λόγους και είναι σημαντικό να υφίστανται όλο το χρόνο, ώστε οι κάτοικοι των ακριτικών μας νησιών να μην αισθάνονται αποκομμένοι.  Ειδικά κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, η σύνδεση του Βόλου με τη Λέσβο, τη Χίο και τη Σάμο θα διευκολύνει τις τουριστικές ροές από την ηπειρωτική Ελλάδα και ειδικότερα από τη Θεσσαλία, αλλά και την Ήπειρο και τη Στερεά Ελλάδα προς το Βόρειο Αιγαίο, δίνοντας μια ανάσα στις τοπικές οικονομίες των νησιών που έχουν πληγεί τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο από την οικονομική δυσπραγία λόγω covid, αλλά και από τα ποικίλα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η μεταναστευτική κρίση, της οποίας το κύριο βάρος έχουν σηκώσει τα νησιά της Π.Β.Α.   Οι συνδέσεις αυτές θα μπορούσαν να αποτελέσουν σημαντικό στήριγμα για τον εσωτερικό τουρισμό, από τη Θεσσαλία και την ηπειρωτική Ελλάδα προς τα νησιά. Επιπλέον θα εξυπηρετήσουν τους φοιτητές (Πν/μια Θεσσαλίας, Ηπείρου και Αιγαίου), τους στρατιωτικούς και τους επαγγελματίες των συνδεόμενων περιοχών, ενισχύοντας την ανάπτυξη οικονομικής δραστηριότητας μεταξύ τους. Σας απευθύνουμε ένα πάγιο αίτημα των ακριτικών νησιών μας, να εξετάσετε με πραγματικό ενδιαφέρον τη δυνατότητα  επιδοτούμενης ακτοπλοϊκής σύνδεσης του Βόλου με τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, η οποία θα βελτιώσει σημαντικά την προσβασιμότητα και θα είναι ιδιαίτερα επωφελής για τον τουρισμό και την τοπική οικονομία και από τις δύο πλευρές, με αμφίδρομα οικονομικά οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες. Άλλωστε και η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει διατυπώσει το ίδιο αίτημα. Παρακαλούμε να εξετάσετε το εύλογο αίτημα των ακριτικών κοινωνιών μας με θετικό τρόπο, δίνοντας μια σημαντική και ευνοϊκή για τον τουρισμό αναπτυξιακή ευκαιρία στα ακριτικά νησιά μας, που στενάζουν από αλλεπάλληλες οικονομικές κρίσεις και είναι αντιμέτωπα με την απειλή της ερημοποίησης πολλών περιοχών τους.Ευελπιστούμε στην άμεση και θετική ανταπόκρισή σας, με την βεβαιότητα ότι και εσείς, που έχετε και την γενικότερη εικόνα, αντιλαμβάνεστε τη σημασία και την σκοπιμότητα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των ακριτικών νησιών του Βορείου Αιγαίου με την ηπειρωτική Ελλάδα”, καταλήγει η επιστολή του αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού κ. Νίκου Νύκτα.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.