Αγία Σοφία: Ετοιμάζεται ο Ερντογάν για την προσευχή της 24ης Ιουλίου

Την ώρα που θρησκευτικοί ηγέτες κάνουν έκκληση για υπαναχώρηση από πλευράς Ερντογάν στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί, ο τούρκος πρόεδρος επισκέφτηκε το χώρο για να επιθεωρήσει τις εργασίες.

Χθες ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επισκέφθηκε το ναό για να επιβλέψει τις εργασίες μετατροπής του σε τζαμί, ενώ το «δεξί του χέρι», ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν δήλωσε στο CNN ότι η Άγκυρα απηύθυνε πρόσκληση στον ποντίφικα για να επισκεφθεί την Αγία Σοφία μετά τη μετατροπή της σε τέμενος.

Όπως μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ, ο πρόεδρος της Τουρκίας ενημερώθηκε από τους αρμόδιους για τις εργασίες και τις προετοιμασίες που γίνονται στο ιστορικό μνημείο, ενόψει της πρώτης προσευχής.

Ο ίδιος ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter, φωτογραφίες από το εσωτερικό της Αγίας Σοφίας.

Νέες αποκαλύψεις για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Την ίδια στιγμή, σε νέες αποκαλύψεις για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί η Αγιά Σοφιά ως τζαμί μετά την απόφαση Ερντογάν προχώρησε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν.

Όπως είπε ο Καλίν μιλώντας στο κανάλι NTV οι αγιογραφίες θα καλύπτονται με κουρτίνες. Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν έκανε ειδική αναφορά, μάλιστα, σε φωτογραφίες της Παναγίας και του Αρχάγγελου Γαβριήλ οι οποίες, όπως είπε, βρίσκονται στην κατεύθυνση της Μέκκας, προς τα εκεί, δηλαδή, που πρέπει να προσεύχονται οι μουσουλμάνοι.

Αυτό που δεν διευκρίνισε ο Καλίν είναι αν το ίδιο θα συμβεί και με τις υπόλοιπες αγιογραφίες για τις οποίες είπε ότι δεν αποτελούν εμπόδιο για την προσευχή των μουσουλμάνων.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.