ΑΓΑΛΜΑ ΑΠΟ ΑΤΣΑΛΙ!!! Γράφει η Αγγελική Αναστ. Τριπολίτη

 

 

Ατσάλι: (1) κράμα σιδήρου με άνθρακα, μηχανικά και θερμικά επε­ξεργασμένο με περιεκτικότητα σε άνθρακα που δεν υπερβαίνει το 2,11% το οποίο αντιστοιχεί στο όριο διαλυτικότητας του άνθρακα στο σίδηρο (για το χάλυβα η περιεκτικότητα του κράματος σε άνθρακα μπορεί να είναι υψηλότερη)!!! (2) (μεταφορικά): οτιδήποτε, υλικό ή όχι, έχει πάρα πολύ μεγάλη αντοχή!!!

Έτσι λοιπόν, με ό,τι έχω περάσει, νιώθω ότι έχω μετατραπεί σε άγαλμα και ότι είμαι περιφραγμένη από ατσάλι!!! Αν και θα μου έχει απομείνει ακόμα λίγη ψυχούλα, αλλά είναι περισσότερο γεμάτη από φόβο!!!

«Υπόσχομαι ότι θα αντέξω κάτω από πίεση…».                          Υπογραφή:

ΤΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙ!!!

«Υπόσχομαι ότι από τα σκουπίδια σου,                                      Υπογραφή:

θα αναδείξω και θα μεγιστοποιήσω την αξία σου!!!»    ΤΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ!!!

«Υπόσχομαι ότι όταν νομίζεις πως με καις,                               Υπογραφή:

εγώ θα σε φωτίζω!!!»                                                               ΤΟ ΚΕΡΙ!!!

«Υπόσχομαι ότι με κάθε χτύπημα και λύγισμα,                          Υπογραφή:

δημιουργώ την τελική μορφή μου!!!»                                  ΤΟ ΑΤΣΑΛΙ!!!

«Υπόσχομαι ότι όσο και να με θάβεις και να με κρύβεις,                              Υπογραφή:

η αξία μου θα παραμένει ανεκτίμητη!!!»                                 Ο ΧΡΥΣΟΣ!!!

«Υπόσχομαι ότι όσο και να σε μαυρίζω και να σε λερώνω                            Υπογραφή:

επιφανειακά, ουσιαστικά τόσο πολύτιμος σου είμαι!!!»    ΤΟ ΚΑΡΒΟΥΝΟ!!!

«Υπόσχομαι ότι θα είμαι μόνιμος αναζητητής                           Υπογραφή:

ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ και ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ!!!»                       Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ!!!

«Υπόσχομαι ότι θα σου προσφέρω ΤΗ ΦΩΤΙΣΗ,                        Υπογραφή:

αν με ακολουθήσεις!!!»                                                               Η ΖΩΗ!!!

«Είναι πάντοτε θέμα του πώς αισθάνεσαι                                   Υπογραφή:

και όχι του ποιος είσαι!!!»                                   ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ

Οπότε ΠΑΝΤΟΤΕ οφείλουμε να είμεθα ΑΝΑΖΗΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΑΛΗ­ΘΕΙΑΣ και να αποφεύγουμε τους ψεύτικους ανθρώπους!!! Θα μας πονέσουν και θα μας πληγώσουν!!!

«Οι φίλοι είναι η οικογένεια που επιλέγεις!!!» (JESS C. SCOTT).

«Οι φίλοι είναι τα μέλη της οικογένειας που δεν μας έδωσε ο Θεός» (ΜΕΝΚΙΟΣ).

(Εσύ είσαι ο φίλος μου, που επέλεξες να με διαβάσεις).

(Καλά που έχουμε και τους αγνώστους και μας κάνουν και χαμο­γελάμε λιγάκι, γιατί από γνωστούς, μπουχτίσαμε στο κλάμα)!!!

«Για την ΑΛΗΘΕΙΑ, για την ευτυχία, για τη δικαιοσύνη, για την ισορροπία, για την ευθύνη, για τη χαρά, για την αρμονία, για την αδελφοσύνη, για την αλληλεγγύη, για την ευσπλαχνία, για τη συμπάθεια, για την ευγνωμοσύνη, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ, για τη συμπόνια, για το καθήκον, για τη διαδρομή, ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥΣ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΣΥΝΕΙ­ΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΗΜΕΡΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΔΟΣΙΜΟ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΙΡΙΑΣΜΑ, για την κατανόηση, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΩΣΗ, για το νοιάξιμο, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ, ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΛΙΟ, για την ανάταση, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΥΜΙΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ, ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΞΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΛΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΞΥΜΕΝΕΣ ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΡΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ!!!

ΑΚΟΜΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΕΙΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ;;;»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΟΜΙΚΟΣ

Φυσικά, όταν χάσουμε ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ που αγαπάμε, θα ψοφή­σουμε πια!!! Γι’αυτό καλό θα ήταν, να τα βρίσκαμε πλέον μαζί τους και να παύαμε να φοβόμαστε!…

Όταν δεν μπορείς να δώσεις τη λύση σε ένα πρόβλημα, κοίταξε απ’το παράθυρο… Όταν ατενίζουμε τον ορίζοντα, τα πράγματα μπαίνουν στις σωστές αναλογίες…

(Όταν κάνει κάποιος μια παρορμητική κίνηση, πρέπει πάντα αν ενδιαφερόμαστε γι’αυτόν, να ψάξουμε να βρούμε τι κρύβεται από πίσω… Ποιο ψυχολογικό τραύμα!!!).

«Είναι καλύτερα να στέκεσαι όρθιος με σπασμένο μπαταρισμένο κεφάλι, από το να σέρνεσαι με την κοιλιά για να γλιτώσεις το κεφάλι σου!…»

ΜΑΧΑΤΜΑ ΓΚΑΝΤΙ

Ο πρώτος που ζητάει συγνώμη είναι ο πιο θαρραλέος…

Ο πρώτος που συγχωρεί είναι ο πιο δυνατός…

Και ο πρώτος που ξεχνάει είναι ο πιο ευτυχισμένος…

Να κάνετε σχέσεις με ανθρώπους που σας βοηθούν να βελτιώσετε ΤΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΗ ΣΧΕΣΗ ΑΠ’ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ! ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ!!!

Και τέλος, καλό είναι να βγάζεις άποψη για κάποιον όταν τον γνωρίζεις καλά!!! Αλλιώς καλύτερα να βγάλουμε τον ΣΚΑΣΜΟ!!! (να προσπαθείτε να αποφεύγετε τα πολεμοχαρή και τοξικά περιβάλλοντα)!!!

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ είναι αυτός ΠΟΥ ΓΕΛΑΕΙ ΣΥΧΝΑ…, ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΑΚΟΜΑ…, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ…, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΣΥΝΤΡΟΦΟ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ…, και που επιτέλους έχει συνει­δητοποιήσει ότι «ΤΑ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ» είναι αυτά που… δεν αγοράζονται με το ΧΡΗΜΑ!!!

“It is not the strongest or the most intelligent who will survive, but those who can best manage change…”

CHARLES DARWIN

Αν αγαπάτε κάποιον για την ΟΜΟΡΦΙΑ ΤΟΥ, δεν είναι ΑΓΑΠΗ, είναι ΕΠΙΘΥΜΙΑ!!! Αν αγαπάτε κάποιον για την ΕΥΦΥΪΑ ΤΟΥ, δεν είναι ΑΓΑΠΗ, αλλά ΘΑΥΜΑΣΜΟΣ!!! Αν αγαπάτε κάποιον για τα ΠΛΟΥΤΗ ΤΟΥ, δεν είναι ΑΓΑΠΗ, αλλά ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!!! Αν αγαπάτε κάποιον ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΙ, αυτό είναι… ΑΓΑΠΗ!!!

Κι εγώ ξέρω με μια μόνο ματιά ποιον θέλω για ΕΡΑΣΤΗ ή για ΣΥΝΤΡΟΦΟ, για πλατωνική κι αντικειμενική φιλία κλπ…

«While you scream at your woman, there’s a man wishing he could whisper in her ear… While you humiliate, offend and insult her, there’s a man wishing he could take her pain away… While you make her cry, there’s a man wanting to steal smiles from her…» (AGAINST DOMESTIC VIOLENCE & MENTAL ABUSE).

«Ο ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ, να αγαπάς και να φροντίζεις τον εαυτό σου, να δίνεις αγάπη και να κυνηγάς τα όνειρά σου…».

[Υπάρχουν λογής-λογής θάλασσες…

Η θάλασσα η μπλε, όπου ξεπλένουμε τον ιδρώτα της ανεμελιάς μας!…

Η χρυσαφένια, όπου ξεπλένουμε τον ιδρώτα των αναγκών μας!…

Υπάρχει κι εκείνη της ΑΓΑΠΗΣ, η οποία, ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ!… (Υπάρχει προορισμός, αλλά όχι μονοπάτι! Αυτό που αποκαλούμε ΜΟΝΟΠΑΤΙ, είναι ΔΙΣΤΑΓΜΟΣ)]!!!

Κάποιοι άνθρωποι περνάνε από τη ζωή μας μόνο και μόνο για να μας διδάξουν να μη γίνουμε σαν κι αυτούς…

Μη λυπηθείς όπου αγαπάς να δώσεις και ας μην πάρεις…

Όχι γιατί στο ζήτησαν, αλλά γιατί γουστάρεις!!!

 

 

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ που με ανεχτήκατε για ακόμα μια φορά και σας εύχομαι στη ζωή να μάθετε να τα αντιμετωπίζετε όλα με χαμόγελο…

 

Α.Α.Τ.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.