Αγανακτισμένη η ΠΕΣΝΑΤ με το δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα

Πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση της ΠΕΣ ΝΑΤ ΧΙΟΥ, η οποία αποφάσισε ομόφωνα:
Tην εξομοίωση των συντάξεων του ΝΑΤ, με τις σημερινές παρεχόμενες συντάξεις, έτσι ώστε να καταργηθεί η επαίσχυντη προσωπική διαφορά, η οποία είναι εφεύρεση των νόμων 4387/2016 και 4670/2020, που κατατάσσουν τους συνταξιούχους σε κατηγορίες προ του 2016 και μετά του 2016, οι οποίες αλλάζουν κάθε χρόνο.

Παράλληλα η ΠΕΣΝΑΤ με την κάτωθι ανακοίνωσή της δηλώνει την αγανάκτησή της ως προς το ζήτημα της υπογεννητικότητας και το δημογραφικό πρόβλημα που μαστίζει τη χώρα:

«ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΕΝΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ…ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ.. ΞΕΠΑΣΤΡΕΨΤΕ ΤΟΥΣ!!

Αξιότιμη κυρία υπουργέ,
Με έκπληξη, με αίσθημα απογοήτευσης και ανασφάλειας, διαβάσαμε την δήλωσή σας ότι απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας είναι η αύξηση των μισθών έτσι ώστε «να οδηγηθούμε σε καλοπληρωμένες δουλειές, έως το τέλος της τετραετίας», και ότι «Δεν υπάρχει
ανάλογο νομοσχέδιο, ούτε είναι στις άμεσες προτεραιότητές σας» η επίλυση των ζητημάτων που αφορούν τα θέματα εισφοράς αλληλεγγύης συνταξιούχων (ΕΑΣ), αλλά και το θέμα των συντάξεων χηρείας, τονίζοντας μάλιστα ότι η εισφορά αλληλεγγύης αποφέρει 700 εκατομμύρια ετησίως και είναι εξαιρετικά δύσκολο να αλλάξει σε μία περίοδο που το δημογραφικό πρόβλημα είναι ιδιαιτέρως οξυμένο
και επηρεάζει σημαντικά και το ασφαλιστικό σύστημα. και ότι αφήνετε για το…. μέλλον τις αλλαγές στην εισφορά αλληλεγγύης των συνταξιούχων και τις συντάξεις χηρείας!! Δηλαδή κυρία υπουργέ, σκοπεύετε την επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην αρμοδιότητα των συλλογικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των κοινωνικών εταίρων??, γιατί δεν διαβάσαμε καμία αναφορά σας για το συγκεκριμένο αίτημα των εργαζομένων. Δηλώσατε ότι «Σκοπός της Κυβέρνησης είναι ο κατώτατος μισθός να φτάσει στο τέλος της τετραετίας στα 950 ευρώ»!!,…. και έτσι ζήσανε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα!!. Είναι αδιανόητο, δεν μπορούμε να «χωνέψουμε» ότι υπαίτιοι για την υπογεννητικότητα και το δημογραφικό πρόβλημα, είναι οι συνταξιούχοι, και δεν είναι η πολιτική που ακολουθείται όλα αυτά τα χρόνια, δεν είναι τα μνημόνια με τα οποία μας φέρατε στο χείλος του γκρεμού, μας κάνατε πειραματόζωα και καταστρέψατε την ζωή χιλιάδων συνανθρώπων μας, δεν είναι η ακρίβεια που μαστίζει τα νοικοκυριά, δεν είναι η ανεργία και η φυγή των νέων στο εξωτερικό, δεν είναι η υποταγή σας στα κέντρα εξουσίας της Ευρώπης.
Αυτό που ξεκάθαρα εξακολουθείτε να μην κάνετε είναι η κοινωνική μέριμνα για τον λαό, αλλά η ενίσχυση των τραπεζών, γιατί οι τράπεζες για τις Κυβερνήσεις των μνημονίων και τους Τραπεζίτες ήταν και είναι πάνω από τον Άνθρωπο. Δώστε κίνητρα στα νέα ζευγάρια για να μειωθεί η υπογεννητικότητα και η φυγή των νέων στο εξωτερικό με πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, με σοβαρά επιδόματα, με ουσιαστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που να συνδέονται με όλες τις βαθμίδες του δημόσιου συστήματος Υγείας και να παρέχονται δωρεάν, και αφήστε ήσυχους τα εύκολα θύματα….. τους συνταξιούχους, που από το 2009 και την έναρξη των μνημονίων έχετε κατακρεουργήσει τις συντάξεις των.
Φυσικά, θα σας είναι σίγουρα άγνωστο το πώς είναι να ζεις με συντάξεις και μισθούς πείνας, που εκτός από την αυτοσυντήρησή σου θα πρέπει από την πενιχρή σύνταξη να δίνεις τα μισά, στα άνεργα παιδιά σου, και όπως πολύ καλά γνωρίζεται στην δίνη της ακρίβειας που ως Κυβέρνηση μόνο την κοιτάτε και δεν δίνεται καμιά λύση, οι μισθοί και συντάξεις φθάνουν δεν φθάνουν για ένα 15νθήμερο, όλες οι περικοπές όλων των κυβερνήσεων από το έτος 2010 σε όλα μας τα δικαιώματα είναι εδώ, κάνουν τις συντάξεις μας πενιχρά επιδόματα και μαυρίζουν τη ζωή μας.
Απαιτούμε: Tην άμεση κατάργηση του Παράνομου, καταχρηστικού και άδικου τρόπου με τον οποίο εφαρμόστηκε και εξακολουθεί να εφαρμόζεται η εισφορά αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ν. 3986/2011), τον μνημονιακό νόμο, εφόσον σύμφωνα με τα λεγόμενα της Κυβέρνησή σας, έχουμε βγει πλέον από τα μνημόνια. Tην εξομοίωση των συντάξεων του ΝΑΤ, με τις σημερινές παρεχόμενες συντάξεις,
έτσι ώστε να καταργηθεί η ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ, η οποία είναι εφεύρεση των νόμων 4387/2016 & 4670/2020, που κατατάσσουν τους συνταξιούχους σε κατηγορίες προ του 2016 και μετά του 2016, οι οποίες αλλάζουν κάθε χρόνο.
Οι απόμαχοι της αρμύρας και οι εν ενεργεία Ναυτικοί έχουμε προσφέρει και εξακολουθούμε να προσφέρουμε τόσα πολλά στην Οικονομία της Πατρίδας μας, αλλά δυστυχώς η Πατρίδα μας, εξακολουθεί να μας προσφέρει τόσα λίγα, και αυτό που έχουμε πλέον πλήρως κατανοήσει είναι ότι βλέπετε τους συνταξιούχους μόνο ως πρόβατα προς σφαγή!!

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.