ΑΓΕΕΘΑ Κων. Φλώρος: Κανένα ενδεχόμενο αποστολής ελληνικών αντιαεροπορικών συστημάτων στην Ουκρανία

 

 

 

Η Ελλάδα δεν θα στείλει αντιαεροπορικά συστήματα στην Ουκρανία, όπως επιβεβαίωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός, Κ. Φλώρος, ερωτηθείς σχετικά, διέψευσε τα όποια σενάρια κυκλοφορούν για το ενδεχόμενο παραχώρησης των Ελληνικών αντιεροπορικών συστημάτων S-300 στην Ουκρανία.

“Φυσικά και δεν εξετάζεται κανένα απολύτως ενδεχόμενο παραχωρήσεως ή διαθέσεως οπλισμού, το οποίο αδυνατίζει την άμυνα της χώρας” ήταν η απάντηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο οποίος απένειμε παράλληλα δημοσίως εύσημα στο στρατιωτικό προσωπικό της 1ης Στρατιάς για τις άοκνες προσπάθειες του για την διαφύλαξη της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας.

Η δήλωση αυτή έγινε την Τετάρτη από τη Λάρισα, όπου ο κ. Φλώρος βρέθηκε στην τελετή παράδοσης-παραλαβής της διοίκησης της 1ης Στρατιάς.

Υπενθυμίζεται πως η Ελλάδα είχε στείλει στα τέλη Φεβρουαρίου στην εμπόλεμη Ουκρανία αμυντικό υλικό με δύο C-130, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ έχουν εγκρίνει την αποστολή ενός ευρέως φάσματος στρατιωτικού εξοπλισμού, που κυμαίνεται από 25.000 σετ θωράκισης σώματος και κράνη μέχρι τυφέκια και εκτοξευτές χειροβομβίδων, χιλιάδες άλλα αντιαρματικά όπλα και περισσότερα πυρομαχικά μεγαλύτερης εμβέλειας. Περιλαμβάνονται ακόμα drones που μπορούν να μετατραπούν σε ιπτάμενες βόμβες και αντιαεροπορικά όπλα που μπορούν να πυροβολούν ελικόπτερα από τον ουρανό.

Το θέμα επανήλθε χθες, με την αποκάλυψη της Καθημερινής, ότι Ουκρανοί αξιωματούχοι -προφανώς με την παρότρυνση των ΗΠΑ- βολιδοσκοπούν την Αθήνα για παραχώρηση ή συμβολική αγορά (με δολάρια ΗΠΑ) των ελληνικών αντιαεροπορικών ρωσικής κατασκευής. Η πληροφορία αυτή άναψε νέες φωτιές στους κόλπους των στρατιωτικών, τις οποίες κλήθηκε να σβήσει αμέσως ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ από τη Λάρισα.

πηγή:makthes.gr

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.