Αγορά του κτηρίου Σπυρίδωνα Βουραντά από τον Δήμο Ψαρών για την στέγαση λαογραφικού μουσείου και πινακοθήκης

Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, που λήφθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση της 27ης Οκτωβρίου, αποφασίστηκε η απ’ ευθείας αγορά του ακινήτου των κληρονόμων του Σπυρίδωνα Βουραντά, με σκοπό τη στέγαση του λαογραφικού μουσείου και της πινακοθήκης του νησιού μας.

Πρόκειται για παλαιό διώροφο κτίσμα, εμβαδού 150 τ.μ., με ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά που συνάδουν απόλυτα με την επιλεγμένη χρήση του. Η αγοραία αξία του ακινήτου ανέρχεται στο ποσό των 105.000 ευρώ, σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης του εκτιμητή, εγγεγραμμένου στο Μητρώο Πιστοποιημένων Εκτιμητών το οποίο τηρείται στο Υπουργείο Οικονομικών. Στο ποσό αυτό συμφώνησαν και οι ιδιοκτήτες του ακινήτου.

Η αγορά θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ (50%+50%) και θα ακολουθήσουν οι απαραίτητες ενέργειες για την επισκευή και αποκατάσταση του εν λόγω κτιρίου.

Με τον τρόπο αυτό το νησί μας θα αποκτήσει ένα επιπλέον σημείο ενδιαφέροντος, έναν  μουσειακό χώρο όπου θα παρουσιάζονται στους επισκέπτες εκθέματα-τεκμήρια της ιστορίας του αλλά και της  πολιτιστικής ταυτότητας και κουλτούρας των κατοίκων του διαχρονικά.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.