Αιωνία η μνήμη των δύο κουμπάρων μου Βαγγέλη Μάρκου και Μικέ Χαβιάρα – Γράφει ο Λ. Πυκνής

Μετά το φευγιό της Ιουλίας τα παιδιά μου αποφεύγουν για να μην με ψυχοπλακώσουν να με ενημερώνουν για δυσάρεστα συμβάντα φίλων γνωστών και συγγενών!
Με μεγάλη έκπληξη σήμερα το απόγευμα έλαβα τηλεφώνημα από την Μαρία Μάρκου σύζυγο του φίλου και κουμπάρου μου από το 1967 ότι δυστυχώς ο Βαγγέλης το μεσημέρι 30 Ιανουαρίου 2022 μας άφησε χρόνους μετά από την περιπέτεια της υγείας του… με ότι φεύγουν εδώ και δεκαετίες με την μάστιγα του αιώνα!
Η κηδεία του θα γίνει αύριο 31 Ιανουαρίου 2022 στην Παναγία Λατομίτισα στις 15.30 ημέρα Δευτέρα!
Ως γνωστόν εγώ από το 2013 μετά το φευγιό της Ιουλίας μου δεν μπορώ να παρευρεθώ σε εξόδιο ακολουθία γι΄ αυτό και δεν μπορώ να πάω!
Δυστυχώς σήμερα έμαθα με ενημέρωση από τα παιδιά μου ότι ήταν και το μνημόσυνο τα σαράντα του άλλου κουμπάρου μου που έφυγε με την ίδια ασθένεια γύρω τα Χριστούγεννα του Μικέ Χαβιάρα και ειλικρινά λυπάμαι που δεν το έμαθα νωρίτερα έστω για να του έγραφα ένα τελευταίο αντίο!
Βλέπετε ο Κορωνοϊός μας έχει στερήσει την καθημερινότητα και την επικοινωνία!
Δεν ξέρω εάν είναι τυχαία σύμπτωση πού στα σαράντα του Μικέ Χαβιάρα έφυγε και ο άλλος κουμπάρος μου Βαγγέλης Μάρκου για να πάνε να κάνουν παρέα με την κουμπάρα τους Ιουλία και όλους τους άλλους φίλους της παρέας μας που εδώ και πολλά χρόνια εγκατέλειψαν τον μάταιο τούτο κόσμο!
Περάσαμε ωραία και αξέχαστα χρόνια όταν κάνανε παρέα συνήθως στα νιάτα μας!
Τα θερμά μου συλλυπητήρια καί στις δύο οικογένειες των κουμπάρων μου γυναίκες και παιδιά και εγγονάκι του Μικέ πού έχει το όνομα του.
Δεν ξέρω πότε ακριβώς θα έρθει η σειρά μου αλλά γνωρίζω ότι ο Άγιος Πέτρος με αφήνει ίσως για να γράφω τα αποχαιρετιστήρια φίλων συγγενών και γνωστών!
Άλλωστε μού χρωστά ορισμένα χρόνια από πρόωρους θανάτους αγαπημένων μου!
Κουμπαράκια μου όπως συνήθως έλεγε ο Βαγγέλης Μάρκου και κουμπάρε όπως με αποκαλούσε ο Μικές Χαβιάρας καλό σας ταξίδι στην αιωνιότητα και να θυμάστε τις όμορφες και καλές μέρες πού περάσαμε διαχρονικά όλη η παρέα μας που ΔΥΣΤΥΧΏΣ ο χάρος την ξεκλήρισε και μας άφησε ελάχιστους στην έρημη γη!
Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΒΑΓΓΈΛΗ ΜΆΡΚΟΥ θα γίνει αύριο Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022 στις 3.30 απόγευμα στον Ιερό ναό της Παναγίας Λατομίτισας στο Λατόμι!
Καλό ταξίδι και ας είναι ΑΙΩΝΙΑ η Μνήμη σας και στους δυό σας κουμπαράκια μου!
Με μεγάλη θλίψη και με τις θύμισες μιας ζωής!
Χίος, 30 Ιανουαρίου 2022

Λευτέρης Πυκνής
Μαλλιάς Καλλιμασιώτης

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.