Ακάρ: Η Ελλάδα συνεχίζει να διαστρεβλώνει τα προβλήματα με την Τουρκία είτε στην ΕΕ είτε στις ΗΠΑ

 

Για προκλήσεις της Ελλάδας έκανε πάλι λόγο σήμερα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, από τη Φώκαια της Σμύρνης, όπου βρέθηκε για μία σειρά εκδηλώσεων του πολεμικού ναυτικού, σύμφωνα με τον ιστότοπο sigmalive.com.

“Ο πρόεδρός μας συνομίλησε με το Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ και αποφάσισαν να πραγματοποιηθούν ορισμένες συναντήσεις για την αποφυγή συγκρούσεων. Εμείς στηρίζουμε αυτή την προσπάθεια”, είπε ο Ακάρ και συνέχισε:

“Από την άλλη πλευρά, οι διαβουλεύσεις που πραγματοποιούνταν εδώ και χρόνια, μετατράπηκαν πλέον σε Συναντήσεις Διαβουλεύσεων για το Αιγαίο και υπό αυτή τη μορφή ξανάρχισαν να διεξάγονται.

Ο 61ος γύρος πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιανουαρίου. Περιμένουμε οι Έλληνες γείτονές μας, που πραγματοποίησαν την 3η συνάντηση για ΜΟΕ, να έρθουν τώρα στην Τουρκία για την 4η πλέον συνάντηση.

Παρόλες τις θετικές και εποικοδομητικές προσεγγίσεις μας, οι προκλητικές πρωτοβουλίες και ενέργειες, οι ανεύθυνες δηλώσεις και η απειλητική γλώσσα, που στοχεύουν στον αποκλεισμό των δικαιωμάτων μας, που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο, αυξάνονται, κλιμακώνοντας την ένταση στο Αιγαίο και μεγαλώνοντας τα προβλήματα. Η περιφερειακή ειρήνη, η ηρεμία και η σταθερότητα διασπάται. Η Ελλάδα συνεχίζει να διαστρεβλώνει τα προβλήματα με την Τουρκία είτε στην ΕΕ είτε στις ΗΠΑ. Αυτό η ΕΕ και οι ΗΠΑ πρέπει να το γνωρίζουν. Υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις στο θέμα αυτό. Σε αυτό το θέμα, ένα πράγμα μόνο μπορούμε να πούμε: ότι οι Έλληνες γείτονές μας ματαιοπονούν”, είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.