Ακάρ σε σύγχυση: Αποστρατιωτικοποιήστε τα νησιά και μετά ελάτε να συζητήσουμε

Σε νέο κρεσέντο προκλήσεων προχώρησε μέσω συνεντεύξεών του ο Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος όχι μόνο κατηγόρησε τη χώρα μας για παραβιάσεις του εναέριου χώρου της Τουρκίας αλλά μάλιστα «προσκάλεσε» την Αθήνα στο τραπέζι των συζητήσεων αλλά αφότου… «αποστρατιωτικοποιήσει τα νησιά».

Όπως δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας, «δεν παρενοχλούμε τους Έλληνες στους αιθέρες ή στη θάλασσα αν δεν κάνουν κάτι εκείνοι».

«Στη συνάντηση που πραγματοποιήσαμε μετά από αίτημα του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, παραδώσαμε τα έγγραφα σχετικά με τις παρενοχλήσεις και τις παραβιάσεις που έγιναν από την Ελλάδα. Και είπαμε σε εκείνη τη συνάντηση ‘σας διαβεβαιώνουμε ότι δεν τους παρενοχλούμε στους αιθέρες ή στη θάλασσα, χωρίς να μας παρενοχλήσουν ή αν δεν παραβιάσουν οι Έλληνες‘. Τονίσαμε ότι σίγουρα υπάρχει προηγούμενο. Τους είπαμε πως ήρθαν μέχρι το Νταλάμαν, στο Ντίντι και στη Ντάτσα και παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της ηπειρωτικής μας χώρας, δείτε το από αυτή την οπτική γωνία» δήλωσε ο ίδιος.

πηγή:cnn.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.