Ακυρώθηκε ξανά η βίζα του Τζόκοβιτς από την Αυστραλιανή Κυβέρνηση – Οι επίσημες ανακοινώσεις, τί αναμένεται

Η Αυστραλία επέλεξε τη σκληρή γραμμή και δια του υπουργού Μετανάστευσης Άλεξ Τζορτζ Χόουκ ακύρωσε τελικά τη βίζα του Νόβακ Τζόκοβιτς βάσει του μεταναστευτικού νόμου και παρά την πρόσφατη απόφαση του δικαστηρίου για την αποκατάστασή της.

Η απόφαση του Άλεκ Χόουκ να ακυρώσει για δεύτερη φορά τη βίζα παραμονής του Τζόκοβιτς, όπως ανακοίνωσε έγινε με το σκεπτικό «της προστασίας του κοινού καλού και είναι υπέρ των συμφερόντων του κοινωνικού συνόλου».

Ο κ. Χόουκ τόνισε πως έλαβε υπόψη του όλα τα στοιχεία που του παρέδωσαν η Συνοριακή Αστυνομία, η Υπηρεσία Μετανάστευσης και άλλοι τα οποία αξιολόγησε πριν λάβει την απόφαση του, ασκώντας την εξουσία που του παρέχει η νομοθεσία.

« Η Αυστραλία έχει αποδείξει πως προστατεύει τα σύνορά της, πόσο περισσότερο εν καιρό πανδημίας» τόνισε στη δήλωση του ο Υπουργός Μετανάστευσης.

Στην απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης της κυβέρνησης του αναφέρθηκε και ο Ομοσπονδιακός Πρωθυπουργός Σκότ Μόρισον λέγοντας πως «η απόφαση αντανακλά στις θυσίες των Αυστραλών να καταπολεμήσουν την πανδημία» και πως «είναι συνακόλουθη με την αποφασιστικότητα της Αυστραλίας να προστατεύει τα σύνορά της, ειδικά τώρα με την πανδημία».

Μετά την απόφαση ο Σέρβος Παγκόσμιος πρωταθλητής θα πρέπει να οδηγηθεί από τη συνοριακή αστυνομία πίσω στο κέντρο κράτησης παράτυπων μεταναστών και είτε θα δεχθεί την ακύρωση και θα απελαθεί άμεσα, είτε θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης οπότε θα παραμείνει κρατούμενος μέχρι την εκδίκαση.

Και στις δύο περιπτώσεις πλέον η συμμετοχή του στο Australian Open είναι παραπάνω από αμφίβολη.

Προσώρας ο Τζόκοβιτς θεωρείται ότι βρίσκεται παράνομα στο αυστραλιανό έδαφος.

Πηγή: www.ertnews.gr

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.