«ΑΛΑΣΚΑ»-Μια παράσταση αναζήτησης από την μαθητική ομάδα Γενικού Λυκείου Βροντάδου στα πλαίσια του προγράμματος «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»(Βίντεο)

Μια υπέροχη θεατρική περάσταση είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι βρέθηκαν στον φιλόξενο πάντα χώρο της ΠΕΚΕΒ το βράδι της Τετάρτης 23 Ιουνίου 2021. Η ομορφιά της παράστασης δεν ήταν κρυμμένη μόνο στα νιάτα των μαθητών που την παρουσίασαν, ούτε στον δυναμισμό και την εκπληκτική απόδοση των ρόλων τους. Η ομορφιά ήταν κρυμμένη  στην απλότητα του σκηνικού που με πέντε καρέκλες και μερικά τετράδια στο σανίδι μας έβαλαν αμέσως “μέσα στο έργο”, ήταν κρυμμένη στην μουσική αλλά και στα τραγούδια που είπαν κάποια παιδιά με τόση επιτυχία και… το πιο σπουδαίο: η ομορφιά η μεγάλη,  ήταν στην ψυχή των παιδιών αλλά και των συντελεστών της παράστασης που με την φαντασία τους έφτιαξαν ένα οπτικοακουστικό ποίημα που αν και δεν το καταλαβαίνεις πλήρως, σε αγγίζει, σε συγκινεί και γιατί όχι σε κάνει να δακρύζεις  κάποιες φορές! Συγχαρητήρια σε όλους!

Παρακάτω δυο λόγια που βρήκαμε στην ανάλογη σελίδα στο Facebook.

“Η μαθητική ομάδα από το Γενικό Λύκειο Βροντάδου με το έργο αυτό εξερευνά την εφηβική περιοχή των σχέσεων και των αντιδράσεων που μπορεί και να κρύβει μιαν «Αλάσκα»… Η Στεφανία, η Φαίη, ο Ρομπ, ο Ντάνυ, η Τόρι και η Ελίνα μέσα στη δίνη της εφηβείας τους αναρωτιούνται όλοι μαζί και καθένας ξεχωριστά: -τι θα μπορούσε να με κάνει ευτυχισμένο; -γιατί ήρθα σε αυτόν τον κόσμο; -ποιος είναι ο σκοπός της ζωής γενικά και ποιος ο δικός μου; Η παράσταση είναι καρπός πολύμηνης εργασίας στο πλαίσιο του προγράμματος «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ», το οποίο εκπονείται το έτος αυτό σε 20 σχολεία από όλη την Ελλάδα, υπό την αιγίδα του ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ (ΜΙΚΡΟ ΕΘΝΙΚΟ). ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Βαγγέλης Κοσμίδης-εμψύχωση, σκηνοθεσία (ΜΙΚΡΟ ΕΘΝΙΚΟ) Στέλλα Τσιροπινά-υπεύθυνη εκπαιδευτικός (ΤΟΜΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΡΑΣΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Δ.Δ.Ε.ΧΙΟΥ – ΓΕ.Λ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ) Ευαγγελία Αντωνίου- συνεργαζόμενη εκπαιδευτικός (ΓΕ.Λ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ) Τα μέλη της μαθητικής ομάδας: Θεοδώρα Αραμπατζή, Ραφαέλλα Κωστάλα, Θεοδώρα Μουλάκη, Δώρα Μουντέ, Έλενα Ποδαρά και Νίκος Τσουκάρης.”

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.