Αλκιβιάδης Στεφανής :Η Περιφέρεια θα είναι δίπλα στον Πολίτη

 

Πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη, 3 Οκτωβρίου 2023, στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, η κεντρική προεκλογική ομιλία του Υποψηφίου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Αλκιβιάδη Στεφανή.

Στο κατάμεστο δημοτικό Θέατρο της Μυτιλήνης «ΡΟΥΣΣΕΛΕΙΟ», το οποίο φάνταζε μικρό, με κόσμο που δεν έβρισκε θέση να καθίσει, η ομιλία του επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ» θύμιζε γιορτή που εξέπεμπε αισιοδοξία και νέα δυναμική για το μέλλον του Βορείου Αιγαίου.

 

Πρώτος στο βήμα για να προλογίσει τον αυριανό Περιφερειάρχη ανέβηκε ο Βουλευτής ΝΔ Λέσβου, Χαράλαμπος Αθανασίου. Μεταξύ άλλων ανέφερε για την επιλογή Στεφανή:«Ο Αλκιβιάδης είναι ένας άνθρωπος αυτοδημιούργητος και πολύ άξιος. Βρέθηκε ένα παιδί από την Αγιάσο της Λέσβου λόγω της αξιοσύνης του και του ακέραιου του χαρακτήρα του να γίνει Αρχηγός Στρατού και Υπουργός. Με εκείνον στο τιμόνι της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ο τόπος θα πάει μπροστά και θα αξιοποιηθούν όλα εκείνα τα χρηματοδοτικά εργαλεία ανάπτυξης ώστε να γίνουν μεγάλα έργα που τόσο έχουμε ανάγκη».

Ευθύς αμέσως τον λόγο πήρε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος εξίταρε την προσωπικότητα και την αποτελεσματικότητα του κ. Στεφανή και σημείωσε: «Η Κυβέρνηση θέλει και αγωνίζεται για να είναι όλα τα σημεία της χώρας μπροστά και σε τροχιά ανάπτυξης, και κανένα να μην μένει πίσω, πόσο μάλλον μια περιοχή όπως το Βόρειο Αιγαίο. Με τον φίλο Αλκιβιάδη Στεφανή, τον αυριανό Περιφερειάρχη, θα βρεθούν τα νησιά του Βορείου εκεί που τους αξίζουν, στην πρώτη γραμμή».

Ο Υπουργός Εργασίας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος παρά το εξαιρετικά βεβαρυμμένο πρόγραμμα του ήρθε στο νησί, είπε: «Δεν ήρθα εδώ για να μιλήσω καθόλου μα καθόλου κομματικά. Ήρθα εδώ για να χαιρετίσω τον καλό φίλο, Στρατηγό και αυριανό Περιφερειάρχη, Αλκιβιάδη Στεφανή. Δεν σας κρύβω πως θα είναι μια μάχη δύσκολη, γνωρίζω όμως, από πρώτο χέρι λόγω της θέσης μου στο Υπουργείο Ανάπτυξης ποιοι αυτοδιοικητικοί δούλεψαν και ποιοι όχι. Το Βόρειο Αιγαίο έχασε μια πολύ δυνατή τετραετία. Αντέχει να χάσει άλλα πέντε χρόνια; Η απάντηση είναι όχι! Είναι κρίμα, πραγματικά, την επόμενη πενταετία που τα ποσά που θα διατεθούν προς την Αυτοδιοίκηση – πόρους από το ΕΣΠΑ και το Εθνικό Ταμείο Ανάκαμψης- να μην τα εκμεταλλευτεί το Βόρειο Αιγαίο. Εμπιστευτείτε τον Αλκιβιάδη Στεφανή και θα μπορείτε μετά από χρόνια να πείτε «Ήμουν κι εγώ εκεί για την πατρίδα!» Αυριανέ Περιφερειάρχη, κάθε καλό»!».

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Αλκιβιάδης Στεφανής, ανέβηκε στο βήμα και δεν ήταν λίγες οι φορές που δεν μπορούσε να ολοκληρώσει τις προτάσεις λόγω των χειροκροτημάτων από τους παρευρισκόμενους. Ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΕΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ» βγάζοντας έναν λόγο βαθύ και ειλικρινή, ας μεταξύ άλλων: «Την Περιφέρεια την ονειρεύομαι ως μια Αρχή που θα εξυπηρετεί και θα είναι δίπλα στον πολίτη. Θα είναι ισότιμη ως προς τις άλλες Περιφέρειες, κι όχι ο «φτωχός συγγενής». Θα συνεργάζεται και θα συνομιλεί με την κεντρική κυβέρνηση προς όφελος αυτού του υπέροχου και παρθένου τόπου, και των εξαιρετικών ανθρώπων του.  Δεν θέλουμε τσακωμούς, θέλουμε συνεργασία και επικοινωνία για να είμαστε κοινωνοί αποφάσεων. Θέλω τέτοιες μέρες το 2029 να είμαστε πάλι όλοι εδώ και να είμαστε περήφανοι για το έργο μας. Σας καλώ να έρθετε μαζί μας στο φως και να φέρουμε το Βόρειο Αιγαίο στην πρώτη γραμμή»!

Στο τέλος της ομιλίας, χαιρέτησε στην είσοδο του Δημοτικού Θεάτρου την καθεμιά και τον καθέναν ξεχωριστά, έχοντας την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους, κλείνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την κεντρική πολιτική ομιλία, τέσσερις ημέρες μόλις πριν τις κάλπες της 8ης Οκτωβρίου.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.