Αλλάζει από το Σαββατοκύριακο ο καιρός

 

Αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός τις προσεχείς ημέρες.   Η  αλλαγή του καιρού θα ξεκινήσει τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, αρχικά με κάποιες συννεφιές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Την Παρασκευή αναμένονται βροχές, και ίσως τοπικές καταιγίδες, στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας. Το Σάββατο,  σύμφωνα με τον μετεωρολόγο  Σάκη Αρναούτογλου   τα σύννεφα θα πυκνώσουν από τα δυτικά προς τα ανατολικά και ο καιρός θα επιδεινωθεί. Επίσης αναμένονται αρκετές βροχές, με πιθανότητα καταιγίδων, κυρίως στη δυτική Ελλάδα, αλλά και στη βόρεια Ελλάδα. Ο χάρτης, ωστόσο, που έδειξε ο μετεωρολόγος έδειχνε φαινόμενα σε σχεδόν ολόκληρη τη χώρα το Σάββατο.

Επιπλέον, όπως τόνισε «το Σάββατο, από τα βορειοδυτικά η θερμοκρασία θα παρουσιάσει ιδιαίτερα αισθητή πτώση. Με αυτές τις πιο ψυχρές αέριες μάζες επανέρχεται η θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την περίοδο επίπεδα», μια κατάσταση που θα διατηρηθεί έως τις 9 Νοεμβρίου.

Τι δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα για τον καιρό του Νοεμβρίου

Παράλληλα, ο Σάκης Αρναούτογλου έδωσε μια πρώτη μακροπρόθεσμη εκτίμηση για τις συνθήκες που θα επικρατήσουν τον Νοέμβριο. Η ανάλυσή του βασίζεται σε δεδομένα με βάση τους χάρτες χάρτες «Geop 500hPa» και «Temperature a 850hpa».

Όπως εξήγησε στην ανάρτηση που έκανε στο Facebook, οι μεταβλητές που απεικονίζονται στους πρώτους είναι το γεωδυναμικό ύψος και η ατμοσφαιρική πίεση στην επιφάνεια της θάλασσας, ενώ οι δεύτεροι χρησιμεύουν για την ανάλυση των αέριων μαζών από θερμοκρασιακής πλευράς.

Παράλληλα, σημείωσε ότι πρόκειται για πειραματική πρόβλεψη και δεν υποκαθιστά τις καθημερινές προγνώσεις, εφιστώντας την προσοχή στους αναγνώστες.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.