Ανάγκη για σύντομη εκκίνηση υλοποίησης έργων του προγράμματος ΕΣΠΑ 2021 – 2027 στα νησιά Β. Αιγαίου

Ο επικεφαλής του τμήματος Ελλάδας – Κύπρου της Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης (DG REGIO) Κάρστεν Ράσμουσεν, παρουσιάστηκε στην τεχνική συνάντηση που αφορά το ΕΣΠΑ 2021 – 2027 που διεξήχθη στη Χίο. Ο Δήμος Χίου ο οποίος φιλοξένησε την συνάντηση, υποδέχθηκε τον Περιφερειάρχη Κ. Μουτζούρη εν συνοδεία του Δημάρχου Μυτιλήνης Π. Χριστόφα, και κατά τη διάρκεια αυτής παρουσιάστηκαν τα εγκεκριμένα σχέδια της αστικής ανάπλασης των δύο νησιών, της Χίου και Λέσβου.
Οι δύο δήμαρχοι των νησιών, κ. Μαλαφής και κ. Χριστόφας σε δηλώσεις τους, έκαναν λόγο για τις επικείμενες χρηματοδοτήσεις που έχουν προσφερθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την υλοποίηση των
προγραμμάτων, τονίζοντας την επιτακτική ανάγκη τεχνικής βοήθειας, για την γρηγορότερη εκκίνηση πραγματοποίησης των έργων, ώστε οι εκάστοτε Δήμοι να προβούν σε ανάλογες μελέτες για την ωρίμανση των έργων. Υπενθυμίζεται πως σε περίπτωση μη υλοποίησης, οι προσφερόμενες χρηματοδοτήσεις θα χαθούν.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.