Ανάρτηση δασικών χαρτών

 

Με την 10846/26-02-2021 (ΑΔΑ:6ΓΒΖΟΡ1Ι-ΕΡΙ) Απόφαση Δ/νσης Δασών Χίου έγινε ανάρτηση δασικών χαρτών για την Περιφερειακή Ενότητα Χίου.

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Χίου, σε συνέχεια  της ανάρτησης των δασικών χαρτών, ενημερώνει για τα εξής:

Οι κάτοχοι αγροτικών εκμεταλλεύσεων και κυρίως οι μετέχοντες σε προγράμματα ή Μέτρα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ή οι αιτούντες επιδοτήσεις ή αποζημιώσεις, θα πρέπει να ελέγξουν την συσχέτιση των αγροκτημάτων τους με τους δασικούς χάρτες.

Ειδικότερα οι μετέχοντες στα προγράμματα Νέων Γεωργών ή των Σχεδίων Βελτίωσης όπου το είδος και ο χαρακτηρισμός της έκτασης, έχει καθοριστική σημασία στην εκπλήρωση των όρων συμμετοχής ή παραμονής σε αυτά. Το ίδιο ισχύει και στον προγραμματισμό για συμμετοχή σε μελλοντικές προκηρύξεις των μέτρων αυτών.

Στις περιπτώσεις όπου θα πιστώνεται λανθασμένη αποτύπωση ή χαρακτηρισμός των αγροκτημάτων τους, θα πρέπει να προβούν άμεσα στις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες μέσα στις προθεσμίες που έχουν καθοριστεί.

Οδηγίες για τον έλεγχο και την διαδικασία αντιρρήσεων προβλέπονται στην σχετική Απόφαση της Δ/νσης Δασών Χίου, που έχει την ευθύνη και αρμοδιότητα για τις όποιες διορθώσεις.

Οι σωστοί δασικοί χάρτες είναι χρήσιμο εργαλείο  προς όφελος και των αγροτών και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.