Ανάστατη η ΕΛ.ΑΣ από τις δηλώσεις Οικονόμου και Κατσαφάδου

Μεγάλος αναβρασμός επικρατεί στα υψηλά κλιμάκια της Ελληνικής Αστυνομίας μετά από σειρά άστοχων δηλώσεων της πολιτικής ηγεσίας. Μάλιστα ο εκνευρισμός ήταν τέτοιος, που υπήρξε η παγκόσμια πρωτοτυπία, κύκλοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αδειάζουν τον ίδιο τον υπουργό.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφερόμενος στα επεισόδια του Ρέντη και στον βαρύτατο τραυματισμό του αστυνομικού, υποστήριξε ότι «έχει κατονομαστεί το πρόσωπο που διέταξε την επίθεση στους αστυνομικούς».

«Θα έχουμε συλλήψεις, δεν θα μείνουμε μόνη στη συγκεκριμένη σύλληψη του καθ’ ομολογία δράστη. Υπάρχει πλήθος στοιχείων. Θα εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια να φτάσουμε στον καθοδηγητή. Έχει κατονομαστεί από τον δράστη άνθρωπος που παρακίνησε τα μέλη αυτής της συμμορίας να βγουν από την εξέδρα  και να επιτεθούν στους αστυνομικούς. Είναι ο άνθρωπος που εφοδίασε με όπλα, φωτοβολίδες, ξύλα, πέτρες τα οποία είχε κρύψει σε χώρο εκτός γηπέδου. Το λέω για να αναδείξω την οργάνωση αυτών των δολοφονικών ομάδων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Οικονόμου.

Ωστόσο, πηγές της ΕΛ.ΑΣ διέψευσαν τη δήλωση του υπουργού, υπογραμμίζοντας πως τα όποια εντάλματα δεν έχουν προσωποποιηθεί και παραμένουν σε βάρος αγνώστων, ενώ πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν πως ειπώθηκε εν τη ρύμη του λόγου του υπουργού και πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Την ίδια στιγμή στα ανώτερα κλιμάκια της ΕΛΑΣ επικρατεί μεγάλη ενόχληση και για τις πρόσφατες δηλώσεις του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κώστα Κατσαφάδου. Και αυτό γιατί έλεγε ότι ήταν θέμα ωρών ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ. για τον θάνατο του χάσκι στην Αράχωβα. «Εντός της ημέρας, το πολύ και αύριο, θα υπάρχουν ανακοινώσεις» έλεγε. Οι ώρες και οι μέρες πέρασαν και ουδεμία ανακοίνωση έγινε καθώς η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

Οι κακοφωνίες των δύο υπουργών δεν ταλανίζουν μόνο την Ελληνική Αστυνομία, αλλά φαίνεται ότι έχουν προβληματίσει και το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς χαλάνε το δόγμα «Τάξη και Ασφάλεια» που ούτως ή άλλως έχει υποστεί σοβαρές ρωγμές.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.