Ανακοίνωση για το προσφυγικό προς όλους τους συνταξιούχους μετά τη σύσκεψη της ΑΔΕΔΥ

Συνάδελφοι, μετά την σύσκεψη των μαζικών φορέων του νησιού ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ για την αντιμετώπιση του προσφυγικού –μεταναστευτικού ζητήματος που ταλαιπωρεί τον λαό του νησιού μας, αλλά και τους κατατρεγμένους των πολέμων και των εμφύλιων διενέξεων, για την καταλήστευση του πλούτου που διαθέτουν οι χώρες τους.

Εχθρός μας δεν είναι οι ταλαιπωρημένοι, που  όλο τους το βίος είναι ένας μπόγος στην μασχάλη,αλλά αυτοί που μετατρέπουν τα νησιά και την χώρα μας σε μια απέραντη φυλακή.

Τα νησιά μας δεν είναι γκέτο, αλλά τόπος που πρέπει να τον χαίρονται οι κάτοικοί τους και όσοι ελεύθερα τον επισκέπτονται.

Ο λαός της Χίου απέτρεψε την προσπάθεια ,ενάντια στα ΜΑΤ, να μετατραπεί το νησί σε μια αποθήκη –φυλακή ψυχών με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Το πρόβλημα όμως παραμένει, γι αυτό πιέζουμε να ληφθούν τα ακόλουθα μέτρα:

– Να κλείσουν όλα τα hot-spots και να μη δημιουργηθούν νέα ,ούτε κλειστά ούτε ανοιχτά.

– Άμεσος απεγκλωβισμός από τα νησιά και τη χώρα και με γρήγορες διαδικασίες να πάνε στις χώρες προορισμού τους.

– Οι ήδη χαρακτηρισμένοι πρόσφυγες  να αποκτήσουν το δικαίωμα που τους παρέχεται από τις διεθνείς συνθήκες και να μπορέσουν να μετακινηθούν στους προορισμούς τους.

– Να πιέσει η κυβέρνηση τον ΟΗΕ και την ΕΕ, ώστε οι αιτήσεις ασύλου να υποβάλλονται στην Τουρκία και απευθείας μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους.

– Ο Δήμος και η περιφέρεια να φροντίσουν για την υγιεινή διαμονή τους στο λιμάνι της Χίου, εναρμονιζόμενοι με τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί εξαιτίας του κορωνοϊού.

Καλούμε τους συνταξιούχους να βοηθήσουν με ιματισμό, διότι μετά από το κάψιμο  της  αποθήκης, η οποία τροφοδοτούσε όχι μόνο τους πρόσφυγες αλλά και  τους ντόπιους άπορους, υπάρχει ανάγκη.

Τέλος να απομονώσουμε τις ρατσιστικές φωνές, που αντιμετωπίζουν τους πρόσφυγες και μετανάστες ως «αντικείμενα»,σπέρνοντας δηλητήριο και να συνδράμουμε τα σωματεία και τους φορείς στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβουν συντονισμένα.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟΝ ΕΦΚΑ ΧΙΟΥ

ΧΙΟΣ 11/3/2020

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.