Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε. με αφορμή την ανακοίνωση του Εφετείου, που χαρακτηρίζει ως παράνομη την προκηρυχθείσα από την ΟΛΜΕ απεργία-αποχή από την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων

 

 

Με αφορμή την ανακοίνωση του Εφετείου, που χαρακτηρίζει ως παράνομη την προκηρυχθείσα από την ΟΛΜΕ απεργία-αποχή από την αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων, η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε επισημαίνει τα εξής:

  • Από θέση αρχής η παράταξή μας είναι υπέρ μίας αξιολόγησης, χωρίς τιμωρητικό χαρακτήρα, με αποκλειστικό στόχο τη βελτίωση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου.
  • Η συγκεκριμένη αυτοαξιολόγηση των σχολικών μονάδων εκτιμούμε ότι δεν παράγει κανένα δυσμενές αποτέλεσμα στην υπηρεσιακή κατάσταση των εκπαιδευτικών. Επίσης, κανένα δυσμενές αποτέλεσμα δεν προκύπτει και για τις εκπαιδευτικές μονάδες.
  • Εκτιμούμε ότι η αντίθεση της αριστερής πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ στην αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας έχει κατά βάση ιδεολογικές ρίζες. Για τον λόγο αυτό η ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε διαχώρισε έγκαιρα τη θέση της.
  • Ο ισχυρισμός συγκεκριμένων αριστερών δυνάμεων, που κατατέθηκε στον κλάδο, ότι η απεργία-αποχή είναι μία ανέξοδη διαμαρτυρία είναι ψευδής και παραπλανητικός. Κάθε απεργιακή κινητοποίηση έχει το αντίστοιχο τίμημα.
  • Πιστεύουμε ότι η απεργία-αποχή της ΟΛΜΕ είναι συνδικαλιστική πράξη και όφειλε το Υπουργείο να την αντιμετωπίσει ως τέτοια.
  • Εκφράζουμε τον εντονότατο προβληματισμό μας για την απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας να προσφύγει για το συγκεκριμένο ζήτημα στα δικαστήρια. Οι αντιπαραθέσεις με τα συνδικάτα, επ’ ουδενί λόγω, δεν πρέπει να λύνονται στις δικαστικές αίθουσες.
  • Τη στιγμή, που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ενδιαφέρεται για την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης των σχολικών μονάδων, επιβάλλει δεκάδες συγχωνεύσεις σχολικών τμημάτων, και μάλιστα μεσούσης της σχολικής χρονιάς και ενώ η πανδημία ακόμα ταλαιπωρεί την εκπαιδευτική κοινότητα. Είναι βέβαιο ότι η αναβάθμιση του εκπαιδευτικού έργου δε μπορεί να επιτευχθεί με 28 μαθητές ανά τμήμα. Ιδιαίτερα η τακτική των συγχωνεύσεων στην Γ΄ Λυκείου είναι απολύτως καταστροφική. Η ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε θεωρεί επιβεβλημένο, όχι μόνο να μην γίνουν οι δρομολογούμενες περικοπές τμημάτων, αλλά να υπάρχει αντίστροφη τακτική μείωσης των μαθητών ανά τμήμα και λόγω της πανδημίας.

 

Η ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε, με αίσθημα ευθύνης, θα εξακολουθήσει να προβάλει τις θέσεις της στα μείζονα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο και να αγωνίζεται για ένα καλύτερο Δημόσιο Σχολείο για καθηγητές και μαθητές.

Ε.Ε ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ Δ.Ε

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.