ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 10ης ΙΟΥΝΗ

Συνάδελφοι-σσες

Σαράντα χρόνια από την ένταξη της χώρας μας στην τότε ΕΟΚ σημερινή Ε.Ε και τα υποσχόμενα «χρυσά κουτάλια» για το λαό έγιναν συνεχόμενες καταπατήσεις των δικαιωμάτων μας και φτάνουμε στο σήμερα να γυρνάμε πίσω στον μεσαίωνα.

Εχουμε ευθύνη να διαφυλάξουμε ,απέναντι στη νέα γενιά ,στα παιδιά μας,όσες κατακτήσεις και δικαιώματα έχουν απομείνει.

Η επίθεση στο σταθερό χρόνο εργασίας ΔΕΝ μπορεί να χαρακτηριστεί πρόοδος ,όπως την προβάλλει η κυβέρνηση.Πρόοδος με τα σημερινά δεδομένα για τους εργαζόμενους είναι η μείωση του εργάσιμου χρόνου,με αύξηση των αποδοχών που να μπορεί να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες του.Η διεκδίκηση των εργατών στο Σικάγο του 1886 για 8 ώρες δουλειά ,8 ώρες ξεκούραση και 8 ώρες ελεύθερο χρόνο,αποτελούσε πριν 135 χρόνια πραγματική πρόοδο.

Δύο είναι οι λόγοι που καμμιά κυβερνητική και εργοδοτική προπαγάνδα δεν μπορεί να δικαιολογήσει.Από τη μία την τεράστια επιδείνωση της υγείας των εργαζομένων από οποιαδήποτε επέκταση του εργάσιμου χρόνου,αφού ο αναγκαίος χρόνος ξεκούρασης ορίζεται για τον ανθρώπινο οργανισμό στη διάρκεια του 24ωρου και από την άλλη η απλήρωτη δουλειά που έχει ως συνέπεια τη μείωση της τιμής της εργατικής του δύναμηςκαι το επιπλέον κέρδος του εργοδότη.

Ποιανού την επιθυμία θα ικανοποιεί από την επέκταση του 8ωρου σε 10 και 12 ώρες και μάλιστα απλήρωτα για όσο διάστημα υπολογίζει ο εργοδότης.

Να αποσυρθεί το αντεργατικό τερατούργημα που θα εξασφαλίσει στους επιχειρηματικούς ομίλους σε κάθε κλάδο περισσότερα κέρδη ,ξεμπερδεύοντας με τον σταθερό εργάσιμο χρόνο,το 8ωρο ,την Κυριακάτικη αργία,τις απεργίες ,τις εργατικές διεκδικήσεις,δίνοντας νέο χτύπημα στους μισθούς και τις συντάξεις.

ΟΧΙ ΠΙΣΩ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ

Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για να αποσυρθεί το τερατούργημα με όλα τα μέτρα προστασίας-μάσκες-αντισηπτικά-αποστάσεις

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10 ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ  ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΟΥΝΑΚΙΟΥ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.